جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

توسعه در عمق (1)

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

در عملیات‏های بزرگی که پس از فتح خرمشهر انجام شد، همواره میان عمق بخشیدن به عملیات و توان موجود از یک سو، و هماهنگی پیشروی با پشتیبانی عملیات از لحاظ مهندسی از سوی دیگر، تعارض وجود داشت. در طراحی این عملیات نیز توسعه در عمق و استمرار عملیات مورد توجه قرار گرفت.

فرمانده سپاه در جلسه‏ای با حضور فرماندهان یگان‏های سپاه گفت:

»ما باید روز اول و دوم حداکثر استفاده را بنماییم و همه (مهندسی‏ها، زرهی‏ها، لشکرها) هنر خود را به خرج بدهیم. اگر بخواهیم دست دست کنیم و حالا مطمئن شویم که خط شکسته یا نشکسته است، مانند سیل بندی (خط اول) عملیات بدر می‏شود که تا

صبح فرماندهان منتظر وضعیت بودند. صبح دیدند که عراقی‏ها کفش‏ها را گذاشته‏اند و فرار کرده‏اند و (پس از آن) رفتیم جلو. اینجا (فاو) وقتی که دشمن در دشت پراکنده شد، ما در روز می‏توانیم بجنگیم.«(1) فرمانده‏ی سپاه در جلسه‏ی دیگری با اطمینانی که در مورد غافل گیری دشمن داشت، ضمن تأکید بر استمرار عملیات و عدم تأخیر در حرکت‏های بعدی، گفت:

»اگر در آن طرف، دشمن آماده نبود و ما نیز (حتی) لودر و بلدوزرمان از آب عبور نکرده بود، ولی تانک در دست داشتیم، باید برویم تا مرحله چهارم.«(2).

بدین ترتیب استمرار در تحقق هدف‏های عملیات با گام‏های بلند بسیار تأکید شد. علاوه بر این، مسائلی مانند آتش پر حجم ادوات و توپخانه، به کارگیری زرهی، مهندسی و مسئله عبور که جزء بغرنج‏ترین مسائل عملیات به شمار می‏رفت، در طرح مانور به آنها پرداخته شد.


1) مأخذ شماره 11، ص 28.

2) مأخذ شماره 11، ص 29.