در ادامه تلاشهای گسترده و فشردهای که برای پای کار رفتن یگانها و کسب آمادگی برای عملیات انجام گرفت، در آستانه عملیات، قبل از شروع درگیری، فرماندهی سپاه مسائل گوناگونی را برای افزایش میزان آمادگی و درصد احتمال موفقیت پیگیری کرد از جمله:
1 – بررسی و تکمیل مانور یگانها: فرماندهی سپاه تأکید داشت که در مراحل اولیه عملیات، تصرف دو سرپل در موفقیت و تداوم عملیات نقش اساسی دارد: یکی در غرب کانال ماهی و دیگری در غرب تقاطع جاده شلمچه و دژ مرزی معروف به پنج ضلعی. سرپل «کانال ماهی» بیشتر به این دلیل مورد توجه بود که پیشروی به طرف نهر جاسم در منطقه «پنج ضلعی» تضمین بیشتری داشته باشد.
2 – نیروی زرهی: اگر چه تصمیمگیری برای به کارگیری نیروی زرهی، در مقایسه با سایر مسائل، اندکی با تأخیر انجام گرفت، اما سرانجام پس از بررسی طرح مانور، تلاش مضاعفی در کیفیت و چگونگی هماهنگی با یگانهای عمل کننده انجام پذیرفت تا هنگام عملیات مشکلی ایجاد نشود.
3 – آتش توپخانه: با توجه به تردیدی که در میزان هوشیاری دشمن و ضعفهایی که در زمینه آمادگی یگانها وجود داشت، اتکا بر آتش فزونی مییافت. بر همین اساس، فرمانده سپاه در جلسهای با فرمانده گروه توپخانه 15 خرداد، وی را نسبت به گروههای حساس، به ویژه پوزه کانال دقیق توجیه کرد. همچنین، به منظور آمادگی بیشتر قرارگاههای قدس و نجف برای تمرکز آتش، با فرماندهان این دو قرارگاه هماهنگی و توصیههای لازم انجام پذیرفت.
4 – پشتیبانی: مشکلات مربوط به عقبه، از جمله مسائلی بود که باعث بروز ابهام و تردید در اجرای عملیات میگردید لذا پس از بحث و بررسی، قرارگاههای عاشورای 3، 2، 1 و 4 برای پشتیبانی تشکیل شد که مدیریت عبور را بر عهده داشتند.
5 – هوشیاری دشمن: تجربه عملیات کربلای 4 ایجاد میکرد که این بار تحرکات دشمن با دقت بیشتری پیگیری شود و از همین رو، مقرر شده بود که در صورت لزوم فرمانده سپاه شخصا برای توقف عملیات تصمیم بگیرد.
طی پیگیریهایی که تا آستانه عملیات انجام گرفت، مسائل گوناگونی از دشمن دیده شد، با این حال از مجموع تحرکات دشمن در منطقه عملیاتی کربلای 5 تحلیل مشخصی ارائه نمیشد اما همواره بر این احتمال تأکید میشد که دشمن قصد حمله به فاو را دارد، از سویی این امیدواری وجود داشت که به محض آغاز درگیری در شلمچه، دشمن در صورتی که قصد حمله به فاو را هم داشته باشد، صرف نظر کرده خود را برای پاسخگویی به تک ایران در شلمچه، آماده کند.