جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

رعایت اصل غافل‏گیری‏

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

مهم‏ترین عامل غافل‏گیری در این نبرد، استفاده از زمین‏های رملی برای تک به جناح و عقبه دشمن بود و این تک جناحی عامل سرنوشت‏ساز و تعیین کننده این نبرد بود. در بحث تدبیر و تمهیدات دفاعی فرماندهان عراقی گفته شد که دشمن از حمله قریب‏الوقوع رزمندگان در این منطقه آگاه بود اما خطری را که از سمت زمین‏های رملی تهدیدش می‏کرد،

پیش‏بینی نمی‏کرد.

شاید بتوان گفت که حفظ اسرار عملیاتی به طور کامل و اختفاء حرکات به عنوان عوامل غافل‏گیری به صورت کیفی در این عملیات به کار گرفته شد و دشمن با غفلت و عدم رعایت تأمین، امکان غافل‏گیر شدن خود را فراهم کرد. به هر حال، بهره‏گیری از نقاط ضعف دشمن در صحنه نبرد برای اغفال او مهم‏ترین عاملی است که همواره باید مورد توجه طراحان عملیات و فرماندهان باشد.

البته هر چند در جنوب کرخه موفق به غافل‏گیر کردن دشمن نشدیم، اما عملیات پیروزمندانه در شمال کرخه در فعالیت و اقدامات دشمن در جنوب کرخه نیز تأثیر گذاشت و در نهایت دشمن مجبور به عقب‏نشینی شد.

بنابراین با بهره‏برداری از غفلت و سهل‏انگاری دشمن در تأمین جناح خود، با غافل‏گیر کردن دشمن در زمان و مکان مناسب، نیروهای خودی اصل غافل‏گیری را رعایت کردند و بدین ترتیب پیش‏بینی‏ها و طرح‏های ارتش عراق را در واکنش مناسب و به موقع در مقابله با تک خودی خنثی کردند. گفتنی است که در این نبرد دشمن می‏توانست با اختفای حرکات خود و رعایت اسرار عملیاتی و اقدامات فریبنده، قوای خودی را غافل‏گیر و به جنوب نیسان عقب‏نشینی اختیاری نماید.