جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حضور نیروهای مردمی

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

عملیات طریق‏القدس دومین تجلی قدرت مردم در کسب پیروزی‏های بزرگ بود که نتایج حضورشان در جبهه و تفوق آنها در میدان‏های نبرد نشان‏دهنده درستی روش در سازماندهی و به کارگیری نیروها بود. شاید بتوان گفت که حضور چشمگیر و نسبتا گسترده نیروهای مردمی در عملیات طریق‏القدس مهم‏ترین ویژگی این عملیات بود. آیت الله خامنه‏ای، رئیس وقت شورای عالی دفاع، در پایان جلسه این شورا در این باره گفت:

»در این عملیات (طریق‏القدس) نقش بسیار مهم نیروهای مردمی

کاملا آشکار شد، یعنی تراکم نیروی مردمی مشتاق جهاد و شهادت به قدری بود که این نکته به وضوح به چشم می‏خورد… علاوه بر نیروهای نظامی و ارتشی و سپاه ما در این منطقه که نیروهای زیادی بودند، عمدتا نیروهای بسیج مردمی و جوانان رزمنده ما بودند.» (1).

سردار غلامعلی رشید در تجزیه و تحلیل سلسله عملیات‏های آزادسازی مناطق اشغالی، در سمینار مشورتی فرماندهان سپاه در این باره گفت:

»من فکر می‏کنم ویژگی اصلی عملیات، به کارگیری مردم برای اولین بار در سطحی گسترده بود. وقتی ما 30 گردان برای اولین بار در عملیات طریق‏القدس وارد عمل کردیم، می‏توانیم بگوییم برای اولین بار ما از بسیج مردمی و سپاه به صورت گسترده استفاده کردیم و نتیجه عالی گرفتیم.» (2).


1) انتشارات سروش، مجموعه مصاحبه‏ها، سال 1360 (چاپ اول: 1366(، ص 39 و 40.

2) مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، فصلنامه تاریخ جنگ شماره 11، آبان 1374، ص 32.