جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آشنایی با منطقه عملیات

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

دریاچه ام‏النعاج در شمال غربی هورالهویزه و جنوب شرقی العماره عراق قرار دارد. آب این دریاچه از رودخانه‏های ایران تأمین می‏شود که از طریق آبراه‏های متفاوت در آن جریان می‏یابد. دریاچه و آبراه‏های منتهی به آن دارای تهل‏های فراوان است. در شرق دریاچه تهل‏ها بیشتر متحرک بوده، مسیر حرکتشان شرقی – غربی است و عمدتا بستگی به جهت وزش باد دارد. قبل از جنگ عده‏ای از عشایر در این دریاچه زندگی می‏کردند که بر روی تهل‏های ثابت، حباشه (سایبان) ساخته، از راه صید ماهی امرار معاش می‏کردند. همچنین فروش نی به کارخانه‏ی حصیربافی نیز بخشی دیگر از درآمد آنها را تشکیل می‏داد.

مهم‏ترین آبراه‏های منطقه (1) هم عبارت است از: کسر، خیط، مالت عویه، لعوج، قاچاقچی، باب الهوا و خسرسوده که حراست از آنها را تعداد اندکی از نیروهای ارتش عراق و عمدتا نیروهای فرسان‏الهور (2)

به عهده داشتند.


1) در اینجا صرفا نام آبراه‏هایی ذکر شد که در عملیات مورد استفاده قرار گرفته‏اند.

2) فرسان‏الهور به عده‏ای از عشایر بومی گفته می‏شد که طبق برنامه‏ریزی رژیم عراق به جای خدمت سربازی، در حفاظت از هور (منطقه دریاچه ام‏النعاج، محل زندگی خود آنان) شرکت داشتند، اینها سازماندهی شدند و به عنوان عناصر اطلاعاتی سپاه چهارم زیر نظر دو افسر عراقی به نام سرهنگ هادی و معاونش سرهنگ انور، کار می‏کردند.