جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نظری بر سلسله عملیات محدود پس از بدر (1)

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

در فاصله آماده‏سازی ملزومات و مقدمات عملیات گسترده پس از عملیات بدر، کماکان فعال نگه داشتن جبهه‏ها لازم بود و دشمن نباید به حال خود رها می‏شد. با این هدف برخی از تعرضات و تحرکات نظامی خودی علیه دشمن بر اساس تدبیر عملیات محدود انجام گرفت تا با استفاده از فرصت به دست آمده، عملیات والفجر 8 به دور از هر گونه شتاب‏زدگی و یا تأثیرگذاری فشارهای سیاسی – نظامی خارجی به نحوی مناسب طراحی گردد. همچنین مقرر شد سلسله عملیات محدود به گونه‏ای باشد که منجر به تعلل یا تأخیر در عملیات گسترده نشود. این عملیات‏ها به لحاظ نظامی، به سه دسته تقسیم می‏شدند: 1- گشتی رزمی 2- نفوذی 3- محدود و استقراری

تقسیم‏بندی یاد شده به میزان و استعداد نیروی خودی که در عملیات به کار گرفته می‏شود و نیز به کیفیت و ارزش زمین منطقه، متکی است.

در عملیات «گشتی رزمی» حداکثر تا یک گردان نیرو به کار گرفته می‏شود و هدف عمدتا وارد آوردن تلفات و ضایعات به دشمن و احیانا جمع‏آوری اطلاعات و یا گرفتن اسیر و سپس بازگشت به مواضع اولیه است.

در «عملیات نفوذی» از یک تا سه گردان نیرو به کار گرفته می‏شود و مانند عملیات گشتی رزمی پس از اجرای مأموریت، نیروها بدون استقرار در محل تک، به مواضع اولیه خود بر می‏گردند.

عملیات «محدود» به عملیاتی اطلاق می‏شود که در آن از یک تیپ تقویت شده به استعداد 5 گردان تا دو لشکر تقویت شده، به استعداد 20 الی 30 گردان به کار گرفته می‏شود و نیروها پس از اجرای عملیات در مواضع تصرف شده استقرار می‏یابند.