جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امیدواری‏های جدید در اردوگاه دشمن

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

عراقی‏ها که پس از ناتوانی در تأمین تمام هدف‏های سیاسی – نظامی خود، در گرداب یک تناقض آشکار (ادامه جنگ و تداوم پیشروی یا عقب‏نشینی تا مرزهای بین المللی) قرار گرفته بودند، با غلبه بر قوای ارتش در چند عملیاتی که به اجرا درآمد، به نوعی از بن‏بست خارج شده، ضمن تجدید روحیه برای سازمان و نیروهای رزمی، استراتژی «جنگ ساکن» را – که گزینه‏ای جدید در شیوه‏ی جنگی فرماندهان عراقی بود – اتخاذ کردند. عناصر اصلی این استراتژی عبارت بود از: فرسایش تدریجی نیروهای نظامی ایران در دراز مدت، حمله به مراکز استراتژیک با استفاده از آتش توپخانه و بمباران هوایی، تحکیم و تثبیت جبهه‏ها و ایجاد مواضع دفاعی جدید، محاصره شهرهای مرزی و بمباران مداوم آنها، استفاده بیشتر از یگان‏های زرهی، فراخوان نیرو و تقویت سازمان رزم، گسترش دامنه فعالیت‏های دیپلماتیک. در این خصوص فرماندهی سپاه سوم ارتش عراق در توضیح استراتژی جدید معتقد بود که:

»هدف‏های ساکن مناسب‏ترین اهداف برای تهاجم هستند و یک هدف ایده‏آل برای ضربه‏زدن به ما، برای دشمن هدف‏های ساکن ما است.» (1).

رژیم عراق علاوه بر اتخاذ استراتژی جدید، برای پشتیبانی و سازماندهی گروه‏های معارض انقلاب اسلامی، تلاش گسترده‏ای کرد تا از طریق تشدید بی‏ثباتی در داخل ایران، به مقاصد نظامی – سیاسی خود دست یابد.


1) اصغر کاظمی، خرمشهر در اسناد ارتش عراق، دفتر ادبیات و هنر و مقاومت، 1375، ص 30 1.