مصائب ما در مقایسه با حوادث عاشورا چیزى نیست
ناراحت و نگران نشوید، مضطرب نگردید، ترس و هراس را از خود دور کنید، شما
پیرو پیشوایانى هستید که در برابر مصائب و فجایع صبر و استقامت کردند که آنچه ما امروز مىبینیم نسبت به آن چیزى نیست. پیشوایان بزرگوار ما، حوادثى چون روز عاشورا و شب یازدهم محرم را پشت سر گذاشتهاند و در راه دین خدا یک چنان مصائبى را تحمل کردهاند. شما امروز چه مىگویید؟ از چه مىترسید؟ براى چه مضطربید؟ عیب است براى کسانى که ادعاى پیروى از حضرت امیر (ع) و امام حسین (ع) را دارند در برابر این نوع اعمال رسوا و فضاحتآمیز دستگاه حاکمه خود را ببازند. (1).
تاریخ فروردین 42
نهضت ما به پیروزى نهضت حسینى بود
نهضت دوازده محرم و پانزده خرداد در مقابل کاخ ظلم شاه و اجانب به پیروى از نهضت مقدس حسینى چنان سازنده و کوبنده بود که مردانى مجاهد و فداکار تحویل جامعه داد که با تحرک و فداکارى روزگار را بر ستمکاران و خائنان سیاه نمودند و ملت بزرگ را چنان هشیار و متحرک و پیوسته کرد که خواب را از چشم بیگانه و بیگانهپرستان ربود و حوزههاى علمیه و دانشگاه و بازارها را به صورت دژ مدافع از عدالتخواهى و از اسلام و مذهب مقدس درآورد. (2).
تاریخ 2 / 11 / 56
مگر خون ما رنگینتر از خون سیدالشهداء است
سیدالشهدا سلام الله علیه وقتى مىبیند که یک حاکم ظالمى، جائرى در بین مردم دارد حکومت مىکند، تصریح مىکند حضرت که اگر کسى ببیند که حاکم جائرى در بین مردم حکومت مىکند، ظلم دارد به مردم مىکند باید مقابلش بایستد و جلوگیرى کند هرقدر که مىتواند با چند نفر با چندین نفر… مگر خون ما رنگینتر از خون سیدالشهدا است؟ ما چرا بترسیم از اینکه خون بدهیم یا اینکه جان مىدهیم؟ آن هم در ماجراى دفع سلطان جائرى که مىگفت مسلمانم. مسلمانى یزید هم مثل مسلمانى شاه بود، اگر بهتر نبود بدتر نبود، لکن چون با ملت اینطور مىکرد و مردى بود متعدى و ظالم و ملت را
مىخواست زیر بار اطاعت خودش بىجهت ببرد، سیدالشهدا لازم دید که سلطان جائر را سراغش برود ولو اینکه جان بدهد. (3).
تاریخ 3 / 8 / 57
امام حسین (ع) قیام علیه حکومت جابرانه را به ما آموخت
[سیدالشهدا] امام مسلمین به ما آموخت که در حالى که ستمگر زمان بر مسلمین حکومت جابرانه مىکند، در مقابل او اگرچه قواى شما ناهماهنگ باشد بپا خیزید و استنکار کنید، اگر کیان اسلام را در خطر دیدید، فداکارى کنید و خون نثار نمایید. (4).
تاریخ 1 / 9 / 57
مسئله ما همان است که سیدالشهدا بر سر آن جان فدا کرد
امروز مطلب مهم است، از مهماتى است که جان باید پایش داد. همان مهمى است که سیدالشهدا جانش را داد برایش، همان مهمى است که پیغمبر اسلام بیست و سه سال زحمت برایش کشید، همان مهمى است که حضرت امیر سلام الله علیه هجده ماه با معاویه جنگ کرد، در صورتى که معاویه دعوى اسلام مىکرد و چه و چه، جنگش چه بود؟ براى اینکه یک سلطان جائر بود براى اینکه یک دستگاه جائر بود، باید به زمینش بزند. آنقدر از اصحاب بزرگوارش را به کشتن داد، آنقدر از اینها را هم کشت، براى چه؟ براى اینکه اقامه بحق بکند، اقامه عدل بکند. (5).
تاریخ 13 / 11 / 57
ما که از سیدالشهدا بالاتر نیستیم
ما که از سیدالشهدا بالاتر نیستیم، آن وظیفهاش را عمل کرد، کشته هم شد! ما هم وظیفهمان را عمل مىکنیم. (6).
تاریخ 29 / 1 / 58
شعار کل یوم عاشورا سرمشق امت ماست
خاطره تلخ 17 شهریور 57 و خاطره تلخ روزهاى بزرگى که بر امت گذشت، میوه شیرین سرنگونى کاخهاى استبداد و استکبار و جایگزینى پرچم جمهورى عدل اسلامى را به بار آورد. مگر نه آن است که دستور آموزنده «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» باید سرمشق امت اسلامى باشد. قیام همگانى در هر روز و در هر سرزمین عاشورا قیام عدالتخواهان با عددى قلیل و ایمانى عشقى بزرگ در مقابل ستمگران کاخنشین مستکبران غارتگر بود، و دستور آن است که این برنامه سرلوحه زندگى امت در هر روز و در هر سرزمین باشد، روزهایى که بر ما گذشت عاشوراى مکرر بود و میدانها و خیابانها و کوى و برزنهایى که خون فرزندان اسلام در آن ریخت، کربلاى مکرر و این دستور آموزنده تکلیفى است و مژدهاى؛ تکلیف از آن جهت که مستضعفان اگرچه با عدهاى قلیل علیه مستکبران، گرچه با ساز و برگ مجهز و قدرت شیطانى عظیم، مأمورند چونان سرور شهیدان قیام کنند. و مژده که شهیدان ما را در شمار شهیدان کربلا قرار داده است، و مژده که شهادت رمز پیروزى است. 17 شهریور مکرر عاشورا و میدان شهدا مکرر کربلا و شهداى ما مکرر شهداى کربلا و مخالفان ملت ما مکرر یزید و وابستگان او هستند. کربلا کاخ ستمگرى را با خون در هم کوبید کربلاى ما کاخ سلطنت شیطانى را فروریخت. اکنون وقت آن است که ما وارثان این خونها هستیم و بازماندگان جوانان و شهداى به خون خفته هستیم از پاى ننشینیم تا فداکارى آنان را به ثمر برسانیم و با اراه مصمم و مشت محکم بقایاى رژیم ستمکار و توطئهگران جیرهخوار شرق و غرب را در زیر پاى شهداى فضیلت دفن کنیم. (7).
تاریخ 17 / 6 / 58
همه سرزمینها کربلاست
این کلمه «کل یوم عاشورا و کل أرض کربلا» یک کلمه بزرگى است که اشتباهى از او مىفهمند، آنها خیال مىکنند که – یعنى آنها خیال مىکنند که – یعنى هر روز باید گریه کرد لکن این محتوایش غیر از این است کربلا چه کرد، ارض کربلا در روز عاشورا چه نقشى را
بازى کرد، همه زمینها باید اینطور باشد، نقش کربلا این بود که سیدالشهدا سلام الله علیه با چند جنگ کرد، عدد معدود آمدند کربلا و ایستادند در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار، در مقابل امپراطور زمان ایستادند و فداکارى کردند و کشته شدند، ولکن ظلم را قبول نکردند و شکست دادند یزید را. همه جا باید اینطور باشد و همه روز هم باید اینطور باشد، همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز عاشورا است و ما باید مقابل ظلم بایستیم همین جا هم کربلاست و باید نقش کربلا را ما پیاده کنیم، انحصار به یک زمین ندارد، انحصار به یک افراد، نمىشود، قضیه کربلا منحصر جمعیت هفتاد و چند نفرى و یک زمین کربلا نبوده، همه زمینها باید این نقش را ایفا کنند و همه روزها، غفلت نکنند ملتها از اینکه باید همیشه مقابل ظلم بایستند. (8).
تاریخ 4 / 7 / 57
نه گفتن در مقابل امپراطورى ظالمانه باید محفوظ بماند
دستور است این، دستور عمل امام حسین سلام الله علیه، دستور است براى همه: «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» دستور است به اینکه هر روز و در هر جا باید همان نهضت را ادامه بدهید، همان برنامه را، امام حسین با عدهى کم همه چیزش را فداى اسلام کرد، مقابل یک امپراطورى بزرگ ایستاد و گفت هر روز باید در هر جا این «نه» محفوظ بماند. (9).
تاریخ 30 / 7 / 58
شهادتطلبان ما خاطره شب عاشورا را زنده مىکنند
اکنون ملت ما دریافتهاند است که «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا«. مجالس حال و دعاى اینان شب عاشوراهاى اصحاب سیدالشهدا را در دل زنده مىکند. (10).
تاریخ 10 / 1 / 61
اگر عاشورا نبود نهضت 15 خرداد هم نبود
ملت عظیمالشأن در سالروز شوم این فاجعه (11) انفجارآمیزى که مصادف با پانزده خرداد 42 بود با الهام از عاشورا آن قیام کوبنده را به بارآورد، اگر عاشورا و گرمى و شور انفجارى آن نبود، معلوم نبود چنین قیامى بدون سابقه و سازماندهى واقع مى شد. واقعه عظیم عاشورا از 61 هجرى تا خرداد 1361 و از آن تا قیام عالمى بقیةالله ارواحنا لقمدمه الفداء در هر مقطع، انقلاب ساز است. (12).
تاریخ 15 / 3 / 61
ما باید روز فداکارى سیدالشهدا حساب کنیم
در حالى که شهادت حضرت سیدالشهدا از همه خسارتها بالاتر بود ولى چون او مىدانست که چه مىکند و کجا مىرود و هدفش چیست، فداکارى کرد و شهید شد و ما هم باید روى آن فداکاریها حساب کنیم که سیدالشهدا چه کرد و چه بساط ظلمى را به هم زد و ما هم چه کردهایم! (13).
تاریخ 22 / 7 / 61
سیدالشهدا آموخت به ما که از قلت عدد نترسیم
حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه به همه آموخت که در مقابل ظلم، در مقابل ستم، در مقابل حکومت جائر چه باید کرد. با اینکه از اول مىدانست که در این راه که مىرود راهى است که باید همه اصحاب خودش و خانواده خودش را فدا کند و این عزیزان اسلام را براى اسلامى قربانى کند، لکن عاقبتش را هم مىدانست… علاوه بر این، در طول تاریخ آموخت به همه که راه همین است. از قلت عدد نترسید، عددکار پیش نمىبرد، کیفیت اعداد، کیفیت جهاد اعداء مقابل اعداء آن است که کار را پیش مىبرد. افراد ممکن است خیلى زیاد باشند لکن در کیفیت ناقص باشند یا پوچ. و افراد ممکن است کم باشند لکن
در کیفیت توانا باشند و سرافراز. (14).
تاریخ 25 / 7 / 61
فداکارى در میدان و تبلیغ در خارج میدان را به ما آموختند
سیدالشهدا و اصحاب او و اهلبیت او آموختند تکلیف را، فداکارى در میدان، تبلیغ در خارج میدان. همان مقدارى که فداکارى حضرت، ارزش پیش خداى تبارک و تعالى دارد و در پیشبرد نهضت حسین سلام الله علیه کمک کرده است، خطبههاى حضرت سجاد (ع) و حضرت زینب (س) هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تأثیر داشته است. آنها به ما فهماندند که در مقابل جائر، در مقابل حکومت جور نباید زنها بترسند و نباید مردها بترسند. در مقابل یزید، حضرت زینب سلام الله علیها ایستاد و آن را همچو تحقیر کرد که بنىامیه در عمرشان همچون تحقیرى نشنیده بودند. (15) و صحبتهایى که در بین راه و در کوفه و در شام و اینها کردند و منبرى که حضرت سجاد سلام الله علیه رفت (16) و واضح کرد به اینکه قضیه، قضیه مقابله غیر حق با حق نیست. یعنى ما را بد معرفى کردهاند، سیدالشهداء را مىخواستند معرفى کنند که یک آدمى است که در مقابل حکومت وقت، خلیفه رسول الله ایستاده است. حضرت سجاد (ع) این مطلب را در حضور جمع فاش کرد و حضرت زینب (س) هم. تکلیف ماها را حضرت سیدالشهدا معلوم کرده است. در میدان جنگ از قلت عدد نترسید، از شهادت نترسید. هر مقدار که عظمت داشته باشد مقصود و ایدهى انسان به همان مقدار باید تحمل زحمت بکند.
حضرت سیدالشهدا از کار خودش به ما تعلیم کرد که در میدان وضع باید به چه جور باشد در خاج میدان وضع باید به چه جور باشد و باید آنهایى که اهل مبارزه مسلحانه هستند چه جور مبارزه بکنند و باید آنهایى که در پشت جبهه هستند چطور تبلیغ بکنند. کیفیت مبارزه را، کیفیت اینکه مبارزه بین یک جمعیت کم با جمعیت زیاد باید چطور باشد،
کیفیت اینکه قیام در مقابل یک حکومت قلدرى که همه جا را در دست دارد با یک عده معدود باید چطور باشد، اینها چیزهایى است که حضرت سیدالشهدا به ملت آموخته است و اهلبیت بزرگوار او و فرزند عالیمقدار او هم فهماند که بعد از اینکه آن مصیبت واقع شد باید چه کرد، باید تسلیم شد؟ باید تخفیف در مجاهده قائل شد؟ باید همانطورى که زینب سلام الله علیها در دنباله آن مصیبت بزرگى که «تصغر عنده المصائب» (17) ایستاد و در مقابل کفر و در مقابل زندقه صبحت کرد و هر جا موقع شد، مطلب را بیان کرد و حضرت على بن الحسین سلام الله علیه با آن حال نقاهت، آن طورى که شایسته است، تبلیغ کرد. (18).
تاریخ 25 / 7 / 61
جبهههاى ما با عشق امام حسین گرم است
الان هم مىبینید که در جبههها وقتى که نشان مىدهند آنها را، همه با عشق امام حسین است که دارند جبههها را گرم نگه مىدارند. (19).
تاریخ 25 / 7 / 61
به تبعیت از امام حسین انقلاب را ضمانت نماییم
امام حسین علیهالسلام با خون خود اسلام را زنده کرده شما به تبعیت از او انقلاب و اسلام را ضمانت نمایید. (20).
تاریخ 26 / 2 / 62
جوانان ما در همان راه سیدالشهدا فدا شدند
ما در عین حالى که جوانهاى بسیار لایق خودمان را، مردان کاردان خودمان را از دست دادیم لکن آن چیزى که به دست آوردیم ارزشش بیشتر از این معانى است. آنى است که
سیدالشهدا سلام الله علیه زن و فرزند خودش را فداى او کرده، آنى است که رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم زندگانى خودش را در راه او صرف کرد و ائمه معصومین ما در راه او آنهمه رنج دیدند. (21).
تاریخ 1 / 8 / 62
1) بیانات امام خمینى در مورد وظایف عموم مسلمین – صحیفه نور – جلد 1 – ص 38.
2) پیام امام خمینى به ملت ایران – صحیفه نور – جلد 2 – ص 11.
3) بیانات امام خمینى در مورد چهارم آبان – صحیفه نور – جلد 2 – ص 218.
4) پیام امام خمینى به ملت شجاع ایران – صحیفه نور – جلد 3 – ص 225.
5) بیانات امام خمینى در میان جمعى از روحانیون – صحیفه نور – جلد 5 – ص 16.
6) بیانات امام خمینى در دیدار با اعضاء کمیتههاى چهاردهگانه انقلاب اسلامى – صحیفه نور – جلد 6 – ص 36.
7) پیام امام خمینى به ملت ایران صحیفه نور – جلد 9- ص 57.
8) بیانات امام خمینى در جمع اعضاى هیأت فاطمیون تهران صحیفه نور – جلد 9 – ص 202.
9) بیانات امام خمینى در جمع علماى غرب تهران صحیفه نور – جلد 10 – ص 31.
10) پاسخ امام خمینى به پیام فرماندهان نظامى -صحیفه نور – جلد 16 – ص 99.
11) منظور فاجعه شوم عاشورا است.
12) پیام امام خمینى به مناسبت سالرزو 15 خرداد صحیفه نور – جلد 16 – ص 179.
13) بیانات امام خمینى در جمع ائمه جمعه – صحیفه نور – جلد 17 – ص 54.
14) بیانات امام خمینى در جمع روحانیون قم و تهران صحیفه نور – جلد 17 – ص 58.
15) ر.ک. اللهوف على قتل الطفوف – سید بن طاوس: ص 181 همچنین با اندکى تفاوت در احتجاج – ابومنصور طبرسى؛ ج 2، ص 36 – 34.
16) ر.ک. کامل بهایى – عمادالدین طبرى: 300 و 301.
17) مصیبتهاى دیگر در کنار آن کوچکاند.
18) بیانات امام خمینى در جمع روحانیون قم و تهران صحیفه نور – جلد 17 – ص 59-60.
19) بیانات امام خمینى در جمع روحانیون قم و تهران – صحیفه نور – جلد 17 – ص 62.
20) بیانات امام خمینى در دیدار با وزیر، فرماندهان و اعضاى شوراى عالى سپاه – صحیفه نور – جلد 17 – ص 255.
21) بیانات امام خمینى در دیدار با وزیر صنایع سنگین و کارکنان آن وزارتخانه صحیفه نور – جلد 18 – ص 148.