جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

زمان پیامبر و ائمه اطهار

زمان مطالعه: 8 دقیقه

پیامبر اکرم بر ضد شرک و کفر و بى‏عدالتى جنگها کرد

این پیغمبر اکرم (ص) آن وقتى که اجتماعات را درست کرد و توانست قیام بکند بر ضد شرک و کفر و بى‏عدالتیها، با چه مصیبتهایى گرفتار بود، چه جنگهایى کرد و چه کشتارهایى داد و خودش چه زحماتى کشید و چه جراحاتى برداشت. (1).

تاریخ 23 / 2 / 1357

سیره اولیا، فداکارى در راه برپایى حکومت عدل اسلامى است

مردم مسلمان ایران به دنبال برگزارى نماز عید (2) دست به عبادت ارزنده‏ى دیگرى زدند که آن فریادهاى کوبنده علیه دستگاه جبار و چپاولگر براى بپاداشتن حکومت عدل اسلام است که کوشش در این راه از اعظم عبادات است و فدایى دادن در راه آن سیره انبیاى عظام خصوصا نبى اکرم و وصى بزرگ او امیرمؤمنان است. (3).

تاریخ 15 / 6 / 1357

مذهب تشیع، مذهب فداکارى بوده است

براى تحصیل هر حقى البته فداکارى لازم است. مذهب تشیع، مذهب فداکارى بوده است و در طول تاریخ، مردم براى عدالت و براى حقوق از دست رفته‏ى خود همیشه قیام کرده‏اند، همیشه خون داده‏اند. ما نگرانى از این بابت نداریم، براى اینکه اطاعت خدا مى‏کنیم. (4).

تاریخ 12 / 9 / 1357

برنامه اسلام از عصر وحى تاکنون با شهادت توأم بوده است

اسلام عزیز با فداکارى و فدایى دادن عزیزان رشد نمود. برنامه اسلام از عصر وحى تاکنون بر شهادت توأم با شهامت بوده. قتال در راه خدا و راه مستضعفین در رأس برنامه‏هاى اسلام است. (5).

تاریخ 11 / 2 / 1358

فداکارى سیره‏ى پیامبر و ائمه بوده است

این یک سیره‏اى بوده است در اسلام از اول بوده، از اول اسلام براى خدا – و اسلام براى خدا – پیغمبر اسلام و ائمه ما فداکارى کردند، شهادت نصیبشان شد، اولاد دادند. (6).

تاریخ 23 / 2 / 1358

نبى اکرم و ائمه ما هرچه داشتند در راه اسلام تقدیم کردند

ائمه ما (ع) در راه اسلام چه فداکاریها کردند و هرچه داشتند در راه اسلام تقدیم کردند، ما هم باید اگر شیعه آنها هستیم، اگر تابع آنها هستیم، در راه اسلام هرچه داریم بدهیم. اسلام عزیزتر از هر چیزى است و چون عزیزتر از هر چیزى است، نبى اکرم (ص) و ائمه ما هرچه داشتند در راه او دادند. (7).

تاریخ 12 / 4 / 1358

اسلام خیلى فدایى داده است

اسلام خیلى فدایى داده است. پیغمبر اسلام براى اسلام خیلى زحمت کشیده، تمام عمرش در زحمت بوده، تمام عمرش آن وقتى که در مکه بود زحمتش یک طور بود با آن رنجى و تعبى که بود و مدت‏ها در حبس، یعنى بیرون بود و نمى‏توانست اصلا خودش را نشان بدهد. آن وقت هم که در مدینه آمدند این جنگهاى زیادى که با مشرکین واقع شد و با خائن‏ها و با گردن کلفتها و با ثروتمندها تا اینها را بخواهند خاضع کنند براى اسلام. (8).

تاریخ 13 / 4 / 1358

اسلام میراث گرانبهاى شهداست

اگر به تاریخ صدر اسلام مراجعه کنید مى‏بینید که فداکاریهایى که آنها کرده‏اند و آنقدرى که آنها در مضیقه بودند، در زحمت بودند، حتى در بعضى از جنگها یک خرما را، یک دانه خرما را این دهانش مى‏گذاشت همان شیرینیش را که ادراک مى‏کرد مى‏داد رفیقش و همین طور، چون که چیزى نبود در کار و اینها با کمال شهامت و قدرت به اسلام خدمت کردند و اسلام را به ارث پیش ما گذاشتند ما هم موظفیم که این ارث بزرگ را حفاظت کنیم و براى آن جانبازى کنیم. آنها که شهید شدند به خدمت خودشان و به سعادت خودشان و به اجر خدمت خودشان رسیدند و ماها هم امید است که یا پیروز شویم و یا شهید در راه اسلام. (9).

تاریخ 11 / 6 / 1358

ما باید مثل مجاهدین صدر اسلام باشیم

ما بر فرض اینکه شکست اقتصادى بخوریم، شکست نظامى بخوریم لکن باید سرفراز بیرون بیاییم یعنى باید مثل مجاهدین صدر اسلام که مى‏رفتند و مجاهده مى‏کردند و کشته مى‏شدند، ما هم باید همین طور باشیم. (10).

تاریخ 24 / 9 / 1358

شعار صدر اسلام: بکشیم یا کشته بشویم پیروزیم

چه بود که شصت نفر آدم، شصت هزار نفر آدم را، شصت هزار نفر آدمى که مجهز به آن جهازها نبودند، شصت هزار آدم را که به آن جهازها مجهر بودند شکست دادند. براى این بود که اینها یافته بودند این مطلب را که ما اگر کشته بشویم به شهادت مى‏رسیم. با این روحیه قوى، که ما بکشیم سعادتمندیم، کشته بشویم هم سعادتمندیم. (11).

تاریخ 29 / 9 / 1358

مشقات پیامبر (ص) فوق تحمل ماست

ما از رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم تبعیت مى‏کنیم، آنها هم تحمل مشاق زیاد کردند. مشقتهایى که براى ما شاید ممکن نیست که تحمل کنیم. اینقدرى که پیغمبر خدا صلى الله علیه و آله و سلم تحمل مشقت براى خدا کرد، ماها نمى‏توانیم، لکن ما هم که قطره‏اى هستیم از این دریاى بى‏پایان، به اندازه یک قطره، یک ذره مى‏توانیم فداکارى کنیم، باید فداکارى کنیم. (12).

تاریخ 10 / 10 / 1358

اولیاى اسلام در راه هدف شهید شدند

اولیاى اسلام که در رأس آنها رسول خداست، آنقدر زحمت کشیدند، تمام مدت عمرش را پیغمبر در زحمت و تعب بوده است و بعد از او همه ائمه ما همین طور بوده‏اند که یک روز خوش به اصطلاح مادیین نداشتند. گرچه همه خوش بودند به یک راه به اصطلاح عرفا و اسلام شناسها. در هر صورت، این یک شیوه‏اى بوده است که از اول اولیاى اسلام داشتند و در راه هدف خودشان حبس رفته‏اند و کشته شدند و زجر کشیدند. (13).

تاریخ 6 / 6 / 1359

تاریخ ائمه ما مشحون امت از مجاهدات و شهادتها

تاریخ اسلام مشحون بوده است از این مجاهدتها و شهادتها، از این خون دادنها و از

این خرابکاریها به دست فجار. ائمه ما علیهم‏السلام هم مبتلا بودند به همین امور. (14).

تاریخ 21 / 7 / 1359

اسلام این شهدا را داده است.

اسلام آن است که آن شهدا را داده است، اسلام آن است که براى رسیدن به مقصد آنهمه زحمت را نبى اکرمش و اولیایش متحمل شدند. (15).

تاریخ 6 / 8 / 1359

اولیا همه چیزشان را در راه هدفشان دادند

مگر ما از پیغمبر بالاتریم، مگر ما از حسین بن على بالاتر هستیم. آنها هم همه چیزشان را دادند در راه هدفشان. (16).

تاریخ 21 / 8 / 1359

پیامبر (ص) در راه اسلام جانفشانى کرد.

ما باید در این امور (17) از پیغمبر اکرم و از ائمه هدى که در طول مدتشان، یا در جنگ بودند با کفار و یا در حبس بودند به دست اشخاصى که با اسم اسلام آنها را به حبس و زجر مى‏کشیدند، ما باید به آنها اقتدا بکنیم و از آنها سرمشق بگیریم که اسلام عزیز چیزى است که پیغمبر اکرم در راه او جانفشانى کرد و ائمه هدى در راه او جانفشانى کردند و یاران پایدار پیغمبر در راه جانفشانى کردند، و ما نیز باید به آنها اقتدا کنیم. (18).

تاریخ 29 / 1 / 1360

هدف پیامبر حفظ اسلام بود.

اسلام از همه چیز عزیزتر است. پیغمبر اسلام و تمام ذریه او و تمام پیروان او، اینها

همه دنبال این بودند که اسلام را نگهش دارند. اسلام امانت خداست. امانتى است از جانب خدا. پیغمبر اسلام مکلف است که این امانت را حفظ کند و از روزى که این امانت را به دست او دادند تا روزى که رحلت فرمودند، در تمام اوقات دنبال همین مقصد بودند و هیچ روزى و هیچ آنى یک سستى نعوذبالله به خودش راه نمى‏داد. اولیاى ما هم همه اینطور بودند. (19).

تاریخ 10 / 4 / 1360

پیامبر و امامان براى استقرار حکومت الله فداکارى کردند.

انقلاب در راه هدف الهى و استقرار حکومت الله همان است که انبیاى عظام در راه آن فداکاریها نمودند. پیامبر عظیم‏الشأن اسلام تا آخرین لحظات زندگى پربرکت خود در راه آن با همه توان، فداکارى و ایثار فرمود و امامان بزرگوار اسلام هرچه داشتند نثار آن کردند. (20).

تاریخ 10 / 5 / 1360

على (ع) براى اسلام شهید شد

امیرالمؤمنین، سلام الله علیه، جان خودش را فدا کرد براى اسلام و شهید شد و اسلام جاى خودش بود. (21).

تاریخ 9 / 6 / 1360

فداکارى در طول تاریخ اسلام رواج داشته است

ملت بزرگ اسلام از محراب مسجد کوفه تا صحراى افتخارآمیز کربلا و در طول تاریخ پرارزش سرخ تشیع قربانیانى ارزشمند به اسلام عزیز و فى سبیل الله تقدیم نموده و ایران شهادت طلب هم از این پدیده سعادتمند مستثنى نیست و انقلاب اسلامى گوش و چشمش پر از این شهیدان حسین گونه است. ملت عزیز ما در روز رستاخیر با سرافرازى در پیشگاه مقدس خداى بزرگ و پیامبران و اولیا عظیم‏الشأن، صفهاى طولانى از شهیدان در راه دفاع از حق عرضه مى‏دارد، از علماى اعلام و ائمه جمعه و جماعت تا فداکارن و

سربازان در جبهه‏هاى دفاع از حریم مقدس اسلام، پیامبر بزرگ اسلام که بر امم دیگر حتى به سقط، مباهات مى‏کند، مطئمن هستیم به فداکارى این عزیزان جبهه و پشت جبهه و این شهیدان محراب و منبر و در صف جماعات و در داخل مسجدها و بیمارستانها مباهات مى‏فرماید. و چه بهتر و گواراتر که با شهادت این فرزندان اسلام و ذریه طاهره بر افتخارات آن بزرگوار در روز عرض اعمال هرچه بیشتر بیفزاییم. (22).

تاریخ 20 / 9 / 1360

اولیاى خدا جان خودشان را فداى اسلام کردند

پیغمبر اسلام از همه کس بیشتر در باب اسلام زحمت کشید و رنج دید. (23).

تاریخ 21 / 11 / 1360

انبیا فداى اسلام شدند

اسلام یک امرى است که انبیا که نبى اکرم، که اولاد نبى اکرم و اصحاب متعهد نبى اکرم براى او جانفشانیها کردند و براى او زحمتها کشیدند. (24).

تاریخ 25 / 7 / 1361

فدا شدن براى اسلام سیره اولیا بوده است

سیره انبیاى عظم خصوصا نبى اکرم و اصحابش در طول تاریخ، فدا شدن در راه اسلام بوده است. (25).

تاریخ 3 / 9 / 1361

در صدر اسلام همه چیز فداى اسلام بود

پیغمبر اسلام هر چه داشت در راه اسلام داد، در تمام عمر آسودگى نداشت این سرور، حسین بن على سلام الله علیه همه چیزش را فداى اسلام کرد و در صدر اسلام همه چیز فداى اسلام بود. (26).

تاریخ 21 / 11 / 1361

در صدر اسلام خود پیامبر فداکارى کردند

در صدر اسلام خود پیغمبر و ائمه آن طور فداکارى کردند و مسلمین صدر اسلام با آن که عددشان کم بود آن گونه فعالیت کرده و جنگ کردند. (27).

تاریخ 25 / 1 / 1364

ائمه، همگى در راه پیاده کردن قرآن کریم شهید شدند

ائمه معصومین ما صلوات الله و سلامه علیهم در راه تعالى دین اسلام و در راه پیامبر کردن قرآن کریم که تشکیل حکومت عدل یکى از ابعاد آن است در حبس و تبعید به سر برده و عاقبت در راه براندازى حکومتهاى جائرانه و طاغوتیان زمان خود شهید شدند. (28).

تاریخ 15 / 3 / 1368


1) بیانات امام خمینى درباره جنایات شاه – صحیفه نور – جلد 2 – ص 59.

2) نماز عید فطر سال 1357 ه.ش که به امامت شهید دکتر مفتح در تپه‏هاى قیطریه تهران اقامه شد و در پى آن راهپیمایى و تظاهرات عظیمى علیه رژیم شاه صورت گرفت.

3) پیام امام خمینى به ملت شریف ایران – صحیفه نور – جلد 97 – 2.

4) مصاحبه امام خمینى با بى.بى.سى صحیفه نور – جلد 4 – ص 22.

5) پیام امام خمینى به مناسبت شهادت آیت الله مطهرى – صحیفه نور – جلد 6 – ص 109.

6) بیانات امام خمینى در جمع پاسداران انقلاب اسلامى قم – صحیفه نور – جلد 6 ص 155.

7) بیانات امام خمینى در جمع جامعه ورزشکاران باستانى مشهد – صحیفه نور – جلد 7 – ص 255.

8) بیانات امام خمینى در جمع کارکنان اداره بهدارى – صحیفه نور – جلد 8 – ص 19.

9) بیانات امام خمینى در جمع خانواده‏هاى شهداى پایگاه هوایى بوشهر – صحیفه نور – جلد 9 – ص 14.

10) بیانات امام خمینى در دیدار با کمیته‏هاى چهارگانه امداد امام – صحیفه نور – جلد 10 – ص 287.

11) بیانات امام خمینى در جمع دانش‏آموزان دبیرستان الفتح نهاوند – صحیفه نور – جلد 11 – ص 62.

12) بیانات امام خمینى در جمع کفن پوشان شهرکرد و بابل – صحیفه نور – جلد 11 – ص 163.

13) بیانات امام خمینى در جمع اعضاى خانواده امام موسى صدر – صحیفه نور – جلد 13 – ص 49.

14) بیانات امام خمینى در جمع گروهى از طلاب و روحانیون مبارز عراق – صحیفه نور – جلد 13 – ص 118.

15) بیانات امام خمینى در جمع نخست‏وزیر، اعضا هیأت دولت صحیفه نور – جلد 13 – ص 138.

16) بیانات امام خمینى در جمع گروهى از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام – صحیفه نور – جلد 13 – ص 144.

17) مصایب و مشکلات مقابله با دشمن.

18) بیانات امام خمینى در جمع گروهى از اقشار مردم میانه صحیفه نور – جلد 14 – ص 189.

19) بیانات امام خمینى در جمع روحانیون تهران – صحیفه نور – جلد 15 – ص 55.

20) پیام امام خمینى به مناسبت روز جهانى قدس – صحیفه نور – جلد 15 – ص 75.

21) بیانات امام خمینى در جمع اقشار مختلف مردم – صحیفه نور – جلد 15 – ص 114.

22) پیام امام خمینى به مناسبت شهادت آیت‏الله حاج سید عبدالحسین دستغیب – صحیفه نور – جلد 15 – ص 252.

23) بیانات امام خمینى در جمع میهمانان خارجى – صحیفه نور – جلد 16 – ص 40.

24) بیانات امام خمینى در جمع روحانیون قم و تهران صحیفه نور – جلد 17 – ص 61.

25) بیانات امام خمینى در جمع ائمه جمعه استان خراسان صحیفه نور – جلد 17 – ص 82.

26) بیانات امام خمینى در جمع میهمانان خارجى – صحیفه نور – جلد 17 – ص 194 – 195.

27) بیانات امام خمینى در دیدار با سرپرست و اعضاى شوراى بسیح مستضعفین – صحیفه نور – جلد 19 – ص 139.

28) وصیت‏نامه سیاسى – الهى رهبر کبیر انقلاب اسلامى – صحیفه نور – جلد 21 – ص 171.