جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پیشگفتار چاپ سوم (4)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بسم الله الرحمن الرحیم

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بزرگ‏ترین واقعه‏ای که سرزمین ایران و امنیت آن را سخت تهدید کرد، بی گمان هجوم ارتش حکومت وقت عراق به مرزهای غربی کشور بود. این هجوم با حمایت برخی کشورهای منطقه و پشتیبانی همه قدرت‏های فرا منطقه‏ای به تحمیل هشت سال جنگ بر ایران انجامید.

ثبت حوادث این واقعه بزرگ، نه تنها از نظر تاریخ نگاری لازم است، که عرضه‏ی تحلیل و تجزیه آن می‏تواند نسل‏های آینده را در خطرها و تهدیدهای مشابه، راهنما باشد. به سخن دیگر، بی اعتنایی یا کم توجهی به آن، هم ناسپاسی در برابر مدافعانی است که با نثار همه‏ی هستی خود، این تهدید و خطر عظیم را در هم شکستند، هم جفایی است در حق نسل جوان حاضر و نسل‏های آینده.

روشن است که با زبان و ساختار خاص تاریخ نگاری و تحلیل‏های علمی – با تأکید بر اهمیت فراوان آن – نمی‏توان همه زشتی‏ها و زیبایی‏های حوادث جنگ تحمیلی را بیان کرد؛ برای بیان این جنبه از جنگ، زبان داستان، شعر، خاطره و هنرهایی مانند نقاشی و… گویاتر و گیراتر است.

»سینای شلمچه» جلد دوم از مجموعه‏ی خاطرات واقعی و داستان گونه‏ی رزمنده‏ای است که جریان حضور، سیر و سلوک‏ها و عملیات رزمندگان در میدان‏های گوناگون نبرد با دشمن از جبهه‏های کوهستانی و پر برف شمال غرب تا جبهه‏ی آبی هور و جزایر مجنون، نخلستان‏ها و نمک زارهای جنوب و منطقه فاو و سرانجام چگونگی پایان جنگ و پذیرش قطعنامه را به رشته تحریر در آورده، ضمن اینکه سعی کرده است سیر زمانی رخدادها حفظ شود.

این کتاب در سال 1379 برای اولین بار چاپ و منتشر شد و در سال 1385 تجدید چاپ گردید که با تمام شدن نسخه‏های چاپ دوم، برای پاسخگویی به تقاضای علاقه‏مندان، تجدید چاپ و منتشر می‏شود.

امید است این تلاش ناچیز مورد رضای حضرت حق و استفاده‏ی همه‏ی اقشار، به ویژه نسل جوان، قرار گیرد.

مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ

1387