جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سند شماره 201

زمان مطالعه: 2 دقیقه

– شماره سند شورای امنیت: 16403 / S

– 9 مارس 1984 (19 اسفند 1362)

نامه مورخ 9 مارس 1984 نمایندگی دائمی عراق در سازمان ملل خطاب به دبیر کل

بنا به اطلاع دولت متبوعم احتراما قسمت‏هایی از نامه آقای طارق عزیز وزیر امور خارجه جمهوری عراق خطاب به جناب‏عالی را ارسال می‏نمایم:

نامه 18 فوریه 1984 (16354 / S) وزیر امور خارجه عراق، مجددا پیشنهاد عراق در مورد اعزام هیئت جهت تحقیق درباره رفتار با اسیران جنگ در دو کشور ایران و عراق را مطرح ساخته است.

در نامه مورخ 23 فوریه 1984)سند 16362 / S) وزیر امور خارجه کشورمان به شما اطلاع داد که حمله نظامی به مقیاس وسیع توسط نیروهای رژیم ایران علیه عراق در شب 22 تا 23 فوریه 1984 به منظور نفوذ به مرزهای بین‏المللی و اشغال شهرها و روستاهای عراق آغاز شده است.

در نامه مورخ 28 فوریه 1984 (16400 / S) وزیر امور خارجه کشور متبوعم، اظهارات آقای علی خامنه‏ای رئیس رژیم ایران و نیز رئیس شورای عالی دفاع این کشور را درباره اشغال خاک عراق و پافشاری جهت ادامه جنگ تجاوزکارانه علیه عراق، جهت تکمیل جاه‏طلبی‏های توسعه‏طلبانه رژیم ایران در مورد خاک عراق و منابع طبیعی این کشور که بر روی نوار ضبط شده بود برای شما ارسال نمود.

برای جناب‏عالی و سایر کشورهای عضو سازمان ملل که عراق نیز یکی از اعضای این سازمان می‏باشد پوشیده نیست که عراق به تمام قطعنامه‏های مصوب شورای امنیت درباره

مناقشه ایران و عراق و قطعنامه مجمع عمومی شماره 3 / 37 مورخ 22 اکتبر 1982 در همین باره، پاسخ مثبت داده و در فواصل مختلف آمادگی کامل خود را جهت حل و فصل منازعه با ابزارهای صلح‏جویانه مطابق با اصول منشور سازمان ملل، اعلام داشته است و این در حالی است که رژیم ایران بی‏درنگ کلیه قطعنامه‏ها و مفاد آن را رد کرده و بدون هیچ ابهام و به طور مکرر بر ادامه جنگ تجاوزگرانه علیه عراق برای تکمیل جاه‏طلبی‏های ارضی و اقتصادی خود اعلام موضع نموده و با گستاخی به سازمان ملل و نماینده‏های ویژه آن با نقض آشکار منشور سازمان ملل، توهین نموده است.

حتی با فرض اینکه اصول منشور سازمان ملل و مسئولیت مجموعه کشورهای عضو، هم‏سو با منافع ما نباشد، محورهای بشردوستانه و اقتدار سازمان بدون تردید، دارای ارزش جاودانی برای همه ما می‏باشد. سکوت مطلق در برخورد با حقایق مطروحه که برای جامعه بین‏المللی روشن شده نه تنها مذمت شدید ما را به دنبال خواهد داشت بلکه بدون شک این قبیل ملاحظات، قطعا به کارایی این سازمان جهانی در پیشبرد اهداف صلح‏جویانه، خدشه وارد خواهد ساخت. از سوی دیگر، عراق از هیچ کوششی در کلیه سطوح با کلیه ابزارهای در دسترس خود جهت دفاع از حقوق قانونی خود در مورد حاکمیت، استقلال، امنیت و رفاه مردم خود بدون دخالت هیچ گروهی، مضایقه ننموده و به دنبال ابزارهایی جهت برقراری صلحی عادلانه و شرافتمندانه می‏باشد. دولت متبوعم تنها صادقانه از شما درخواست می‏کند که به طور صریح موضع مشخص خود را درباره این واقعیت که رژیم ایران ادامه دهنده جنگ تجاوزگرانه آشکاری علیه عراق می‏باشد، ابراز نمایید. همچنین در مورد عدم پاسخ مثبت این رژیم در رابطه با تعهداتش در برابر منشور سازمان ملل و نیز رعایت قطعنامه‏های شورای امنیت و مجمع عمومی و همچنین نقض اموال حقوق بین‏المللی بشردوستانه در مورد رفتار با اسیران جنگ، اعلام موضع نمایید.

ریاض م. س. القیسی – نمایندگی دائمی جمهوری عراق در سازمان ملل