جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سند شماره 175

زمان مطالعه: 2 دقیقه

– شماره سند شورای امنیت: 16346 / S

– 17 فوریه 1984 (28 بهمن 1362)

نامه مورخ 16 فوریه 1984 نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خطاب به دبیر کل

بنا به اطلاع دولت متبوعم به اطلاع می‏رسانم که در تاریخ 11 فوریه 1984 یک بار دیگر رژیم عراق با دو حمله‏ی موشکی شهر دزفول را هدف قرار داد که نخستین حمله در ساعت 4:32 به وقت محلی، وقتی که مردم در حال استراحت بودند اتفاق افتاد که در نتیجه این حمله تعدادی از غیرنظامیان شهید و 70 نفر مجروح شدند. دومین حمله موشکی در ساعت 11:05 به وقت محلی صورت گرفت که بر اثر آن تعدادی از غیرنظامیان شهید و حدود 20 نفر مجروح شدند. در این دو حمله از 5 موشک دوربرد استفاده شد که متأسفانه بیمارستان افشار دزفول – که در آن

تعدادی از مجروحان غیرنظامی حملات قبلی بستری بودند – نیز مورد اصابت قرار گرفت و 180 خانه، 50 مغازه و یک بانک تخریب شد و تعدادی اتومبیل نیز از بین رفت.

در تاریخ دوشنبه 13 فوریه 1984، نیروهای ددمنش صدام، پیرانشهر را با استفاده از بمب‏های شیمیایی گلوله باران کردند که باعث ناراحتی‏های چشمی شدید و تهوع تعدادی از مردم گردید.

در اوایل صبح سه‏شنبه 14 فوریه 1984، رژیم وحشی عراق با دو موشک شهر اندیمشک و نیز با دو موشک شهر مسجد سلیمان و با یک موشک شهر بهبهان را هدف قرار داد که اغلب تلفات آن زنان و کودکان بی‏گناه بوده که بر اثر این حملات در حدود 30 نفر شهید و 70 نفر مجروح شدند.

همچنین در تاریخ 14 فوریه 1984 در فواصل ساعت 30: 10 تا 00: 12 به وقت محلی تعدادی از هواپیماهای عراق، بی‏رحمانه 80 نقطه مسکونی در سه شهر مختلف را بمباران کردند:

شهر ایلام که مورد حمله قرار گرفت، 35 شهید و 300 مجروح بر جای گذاشت.

شهر گیلان غرب نیز مورد حمله هوایی قرار گرفت و تعدادی شهید و 250 نفر مجروح شدند.

سومین حمله موشکی و هوایی به شهر اسلام آباد غرب بود که 30 شهید و 100 تن مجروح شدند. هنوز تجسس در مناطق بمباران شده ادامه داشته و احتمالا تلفات بیشتر خواهد بود.

دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران پس از 40 ماه جنگ تحمیلی و ارسال گزارش موارد مهم نقض حقوق بین‏المللی بشردوستانه به دست حکام بغداد، به جامعه بین‏المللی، انتظار دارد که جامعه بین‏المللی به این جنایات واکنش نشان دهد. ما عمیقا متأسفیم که بی‏تفاوتی شورای امنیت سازمان ملل ما را وادار می‏کند برای نجات مردم بی‏گناه خود به اقدامات تلافی‏جویانه متوسل شویم.

اگرچه این اقدامات در چارچوب مقررات اسلامی و با کلیه احتیاطات صورت می‏گیرد، اما هنوز ترجیح می‏دهیم وادار نشویم به سوی برادرانمان که صدام حسین از آنها به عنوان سپر استفاده می‏کند، آتش بگشاییم.

بنابراین مسئولیت جامعه بین‏المللی را یادآور می‏شویم که نسبت به خسارات جانی و مالی دو ملت مسلمان ایران و عراق بی‏تفاوت نباشد.