جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ذلت و خوارى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وقتى دشمن توانست جایگاه اصلى و محورى نظام؛ یعنى، رهبرى را در جامعه متزلزل کند، براحتى در سایه‏ى حکومت شایعه، همه‏ى مراکز کلیدى را فتح مى‏کند و در نهایت خود را بر مردم تحمیل مى‏کند و در صورت احراز قدرت، آنچه را که براى او مفهوم ندارد، مردم و آزادیهاى مشروع آنان است. دشمن جهل و بى‏خبرى مردم را عامل ثبات حکومت خود مى‏داند؛ از این رو سعى مى‏کند و با دور نگه داشتن مردم از واقعیتهاى زندگى، همواره بر گرده‏ى آنان سوار باشد و آگاهان معترض را با دست همین مردم جاهل، به قتل برساند. مردم پیوسته در قعر ذلت و خوارى دست و پا مى‏زنند؛ اما نمى‏دانند عذابى که مى‏کشند، نتیجه اعمال جاهلانه خودشان است.

تاریخ اسلام بخوبى گواهى مى‏دهد، که اسارت و ذلتى که مردم پس از کناره‏گیرى از اهل بیت «علیهم‏السلام» گرفتار آن شدند، سایه‏ى شوم خود را سالیانى دراز بر فضاى ملل مسلمان گسترده است. امروز نیز مشکلات جهان اسلام، ناشى از بقایاى جهالت پیشینیانى است که چراغ فروزان امامت و ولایت را با تحریک دشمنان اسلام خاموش کرده‏اند. چوب جنایاتى که در آن ظلمت اتفاق افتاد، همچنان باید بر فرق وارثان حال و آینده فرود آید و لباس ذلت و خوارى که در اثر جهل و بى‏اعتنایى به فرامین امامت و ولایت بر تن کرده‏اند، پیوسته باید بر تن فرزندانشان زیبنده باشد.

مولاى متقیان، على «علیه‏السلام» وقتى مردم را در برابر فرامین خود سست و بى‏انگیزه یافت، فرار از جهاد و مبارزه را خطرى بزرگ قلمداد کرده، فرمودند: انفروا رحمکم الله الى قتال عدوکم و لا تثاقلوا إلى الارض فتقروا بالخسف و تبؤوا بالذل و یکون نصیبکم الأخس.(1).

»خدا شما را بیامرزد! به جنگ با دشمن خود بروید و خود را به زمین گران مسازید که به خوارى تن دهید و به پیچارگى و ذلت برگردید و پست‏ترین چیز، بهره‏ى شما شود.»

بدین ترتیب، آنچه یک جامعه‏ى مسلمان و انقلابى را از ذلت و خوارى حفظ مى‏کند و انسان را در پیروى از رهبر جامعه توانا مى‏سازد و زمینه‏ى توطئه و شایعه‏سازى دشمنان را درهم مى‏کوبد، روحیه‏ى دفاع و مجاهدت است. اگر فرهنگ

دفاع و روحیه‏ى ایثار و مجاهدت در جامعه فراگیر شود، دشمن نه تنها امید خود را از دست مى‏دهد؛ بلکه از ترس آن که در کمند دلاورمردان جبهه‏ى، حق گرفتار شود، فرار را بر قرار ترجیح مى‏دهد امام راحل (ره(نیز شکست‏ناپذیرى ملت ما را در برابر توطئه‏ى دشمنان ناشى از، روحیه‏ى مجاهدت و رزمندگى مى‏داند:

»آنهایى که توطئه‏گر هستند و با توطئه‏ى خودشان مى‏خواهند بین ملت نفاق ایجاد کنند و گمان کردند که مى‏توانند بین ملت یکپارچه‏ى اسلامى ایران نفاق ایجاد کنند و گروهها را در مقابل هم قرار بدهند، آنها در اشتباهند. آنها ملت ایران را نشناختند. آنها نمى‏دانند که ملت ایران، یکپارچه مجاهد است و یکپارچه رزمنده است و یکپارچه مؤمن است و دست تبهکاران را به واسطه‏ى ایمان خودشان از کشورشان قطع مى‏کنند» (2).


1) نهج‏البلاغه، نامه‏ى 62.

2) صحیفه نور، ج 15، ص 27.