جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حکومت شایعه

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

زمان که رابطه‏ى امام و امت از مسیر طبیعى خود خارج شود و در مردم جرأت نافرمانى از دستورات رهبرى جامعه ایجاد شود، در واقع دشمن به اهداف خود نزدیک شده است و با جدیت تمام سعى مى‏کند نسبت به تدبیر موقعیت رهبرى، ذهن مردم را آشفته کند. اگر دشمن عکس‏العمل مردم را مثبت دید، بر حجم تبلیغات و شایعات خود علیه جایگاه رهبرى مى‏افزاید و تا آن جا پیش مى‏رود که مردم را نسبت به تغییر رهبرى مصمم مى‏سازد و اقدام نهایى؛ یعنى، حذف رهبرى یا ترور او را با دست خود مردم انجام مى‏دهد.

با نگاهى به تاریخ زندگى ائمه معصومین «علیهم‏السلام«، درمى‏یابیم که عموما در حکومت شایعه یا از صحنه‏ى سیاست حذف یا به شهادت رسیده‏اند. براى نمونه حضرت على «علیه‏السلام» با یارانى که مرد شمشیر و جهاد بودند و صادقانه از او اطاعت مى‏کردند؛ در قلع و قمع دشمنان اسلام سخت مى‏کوشید؛ اما وقتى همین اصحاب و یاران، انگیزه‏ى دفاع را از دست مى‏دهند و تحت تأثیر حکومت شایعه (که از سه جریان مهم قاسطین، ناکثین و مارقین تغذیه مى‏شد) قرار مى‏گیرند، در فاصله‏ى کوتاهى على؛ علیه‏السلام«، را تنها مى‏گذارند و سرانجام به دست شقى‏ترین مرد روزگار، او را به شهادت مى‏رسانند.

همچنین امام حسن «علیه‏السلام» در یک قدمى اسارت و مرگ به دست یاران خودى، با معاویه صلح مى‏کند و نیز امام حسین «علیه‏السلام» به دست مردانى شهید مى‏شود که سابقه‏ى پیروى از مولاى متقیان على «علیه‏السلام» را با خود همراه داشتند.