جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سند شماره 033

زمان مطالعه: 2 دقیقه

– شماره سند شورای امنیت: 14255 / S

– 12 نوامبر 1980 (21 آبان 1359)

نامه مورخ 12 نوامبر 1980 نمایندگی دائمی ژاپن در سازمان ملل خطاب به دبیر کل

احتراما نامه آقای ماسایوشی اتیو وزیر امور خارجه ژاپن خطاب به جناب عالی به پیوست ارسال می‏گردد.

ماساهیرو نیسی بوری – سفری تام الاختیار نمایندگی دائمی در سازمان ملل با احترام پیرو نامه جناب عالی خطاب به رئیس شورای امنیت مورخ 11 نوامبر 1980 (14251 / S) به اطلاع می‏رساند:

بیش از هفت هفته از نبرد میان ایران و عراق سپری شده و این نبرد تشدید یافته است. حقیقتی است که هنوز هیچ دورنمایی جهت آتش بس وجود ندارد و مناقشه فعلی به نظر می‏رسد ماهیت طولانی مدتی داشته باشد که منشأ نگرانی شدید دولت متبوعم می‏باشد.

این مناقشه نه تنها باعث از دست دادن جان افراد بی‏گناه شده است بلکه خسارات شدیدی را به سرمایه‏های دو کشور وارد ساخته و صلح و امنیت بین المللی را در معرض تهدید قرار داده است. گسترش این وضعیت موضوع نگرانی عمیق برای ژاپن و نیز کل جامعه بین المللی می‏باشد.

دولت متبوعم از تلاش‏های مداوم، مثبت و سازنده جهت حل و فصل مناقشه که از سوی جناب عالی و شورای امنیت صورت می‏گیرد کاملا استقبال می‏نماید.

مایلم فرصت را غنیمت شمرده و از تلاش‏های طاقت فرسای جناب عالی برای این مسئله مهم تشکر نمایم. اطلاع یافته‏ایم به عنوان بخشی از مساعی جمیله جناب عالی جهت حل و فصل سریع و صلح جویانه مناقشه، تصمیم گرفته‏اید طبق بیانیه رئیس شورای امنیت مورخ 5 نوامبر (14244 / S) آقای اولاف پالمه را به عنوان نماینده خود به دو کشور درگیر در این مناقشه اعزام کنید که از این تصمیم جناب عالی صادقانه استقبال می‏نمایم. ژاپن قویا امیدوار است که بازدید آقای پالمه از این کشورها به رفع موانع مذاکرات صلح جویانه جهت حل و فصل عادلانه مسئله، منجر شود.

مشتاقانه امیدواریم که طرفین مناقشه به استقرار آتش بس در اسرع وقت ممکن تن دهند و تلاش‏ها جهت حل و فصل صلح جویانه مناقشه افزایش یابد. صادقانه امیدوارم که طرف‏های ثالث به رعایت اصل عدم دخالت همان طور که تا کنون انجام داده‏اند، ادامه دهند.

دولت ژاپن به حمایت خود از کلیه ابتکارات جهت حل و فصل صلح جویانه مناقشه ادامه داده و این حمایت‏ها نه تنها شامل تلاش‏های سازمان ملل بلکه تلاش‏های سازمان کنفرانس اسلامی و کشورهای عدم تعهد را نیز شامل می‏گردد. در پایان متذکر می‏شوم هر نقشی که ژاپن دراین مهم می‏تواند داشته باشد از انجام آن کوتاهی نخواهد کرد.

ماسایوشی ایتو – وزیر امور خارجه ژاپن