جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سند شماره 004

زمان مطالعه: 3 دقیقه

– شماره سند مجمع عمومی: 305 / 35 / A

– شماره سند شورای امنیت: 14020 / S

– 25 ژوئن 1980 (4 تیر 1359)

نامه مورخ 20 ژوئن 1980 نمایندگی دائمی عراق در سازمان ملل خطاب به دبیر کل

احتراما عطف به سند 31 / 80 / NV که بنا به درخواست نمایندگی دائمی ایران، همراه با متن تلگرام وزیر امور خارجه ایران خطاب به جناب عالی منتشر شد، بنا به اطلاع دولت متبوعم خاطر نشان می‏سازم ادعاهایی که در این تلگرام ابراز شده نشان دهنده‏ی دخالت آشکار و غیر قابل قبول در امور داخلی عراق است.

در تلگرام ایران ادعاهای بی‏اساس صورت گرفته که دولت متبوعم اصول حقوق بشر را به طور فاحش نقض کرده و به این مضمون آمده است: «تبعید هزاران ایرانی و شهروند عراقی با اصلیت ایرانی از مرز به سوی ایران» در حالی که مشکل است تصور کنیم، چرا بازگشت شهروندان به کشور خودشان می‏تواند تحت عنوان وضعیت پناهندگان مورد

ملاحظه قرار گیرد. به خاطر داشته باشید که مردم عراق از بدو تولد در بیمارستان، شناسنامه دارند و به راحتی این امکان این کسانی که در جست و جوی بی‏خانمان‏ها و پناهندگان در کشورشان هستند، فراهم است. به ویژه در مورد ایرانی‏ها که همیشه از سوی همسایه عراقی‏شان مورد استقبال قرار گرفته و کسانی هستند که از نظر روابط تاریخی، فرهنگی و مذهبی بسیار نزدیکند. با وجود این هیچ دولتی در دنیا نمی‏تواند سیاست‏های مهاجرت نداشته باشد. و نمی‏توان انتظار داشت که از اقدامات… و غیر قانونی که توسط مهاجران خارجی در مرزهایش صورت می‏گیرد و صلح و امنیت داخلی و آسایش شهروندانش تهدید می‏شود، چشم پوشی نماید. ایرانیان عراق، اقدامات… تروریستی و تحریک آمیزی را با پشتیبانی کامل دولت ایران مرتکب شده‏اند. این اقدامات… ناجوانمردانه از جمله بمب گذاری، گلوله باران، آتش سوزی و مسموم سازی به خسارت جانی بسیار مردم بی گناه از جمله کودکان، دانشگاه‏ها، شهرها و روستاها بر اثر آن معلول، از کار افتاده و مجروح شده‏اند. این اقدامات با تمجید آشکار مقامات رسمی ایران مواجه شده است که مکررا و آشکارا مردم را جهت سرنگونی دولت با عنوان به اصطلاح “انقلاب اسلامی” فریب می‏دهند.

یک بار دیگر با توجه به “نقض… اصول حقوق بشر”، دولت ایران خود را در نقش سخن گوی مبلغ مذهبی به اصطلاح “اکثریت شیعه” عراق قلمداد نموده که “قلع و قمع سیستماتیک” را علیه همین “اکثریت” مرتکب می‏شود.

پر واضح است، که یکی از عمده‏ترین سیاست‏های دولت عراق جدایی کامل میان امور دولت و مذهب می‏باشد. این تنها سیاستی است که مطابق با حقوق بشر و آزادی‏های اساسی جهان کنونی است.

از سوی دیگر، با نگرش به صحنه ایران علی رغم آنچه ادعا می‏شود، با واقعیت متفاوت است. مذهب اسلام تحریف و با نظرهای فرقه‏ای کوته‏بینانه تا حد زیادی با تبعیضات سیستماتیک بر اساس نژاد و مذهب مخلوط شده است. دولت ایران نمی‏تواند تحت لوای دورنمای شکوفایی مذهبی پناه گیرد، زیرا افکار عمومی جهان روشن ضمیر را نمی‏توان با حقوق بشری که از انسان‏ها به عنوان گروگان جهت امیال سیاسی بهره برداری می‏کند، فریب داد که مقامات عالی رتبه ایران نیز بعدها بر آن صحه گذاشتند.

در واقع، به رغم آنچه که دولت ایران ادعا می‏کند، نمی‏تواند سیاست‏های نژادی و تبعیض آمیز خود را دفاع از اقلیت‏های قومی و مذهبی عراق پنهان سازد. زیرا به طور

سیستماتیک در جهت تخریب اقدام نموده که این قبیل اقلیت‏ها نیز خواستار شناسایی حقوق مذهبی و نژادی خود هستند. دولت ایران نمی‏تواند منکر شود که مقاماتش، با استانداردهای توافق شده بین المللی جهت محاکمات و رفتار با اسیران هماهنگ نیستند. در واقع شایع است که مکاتبه ایران به مذاکرات جلسه بیست و هشتم کمیسیون حقوق بشر مرتبط می‏باشد که گفته شده در آن به اصطلاح “اقدام مشابهی” رخ داده است که این مکاتبه به آن مربوط است. با توجه به سابقه آن بحث که توسط رژیم آغاز شده بود و نیز ادعاهای بی‏اساس مشابه آن، وقتی که طرح‏های تبلیغاتی آنها کشف شد، کاملا توسط این کمیسیون رد گردید…

به طور کلی سیاست‏های داخلی و خارجی عراق به ویژه در زمینه حقوق بشر روشن و مشخص است و نیاز به دفاع ندارد. رعایت حقوق بشر توسط دولت متبوعم و تبعیت همیشگی از اصول و قوانین حقوق بین المللی و رفتار با غیر نظامیان دیگر نیازی به شواهد ندارد و مطمئنا این دولت ایران است که به صورت دیگری عمل می‏نماید. مقامات ایران به جای مداخله در امور داخلی سایر کشورها، باید از تاریخ درس بگیرند که نهایت طرح‏های بلند پروازانه و خیالی، به رسوایی و فلاکت منجر می‏شود. آنان را نصیحت می‏کنیم که با اعتقادات و توان مردم ایران بازی نکنند و آن را منحرف نسازند و بگذارند در خانه خودشان مصرف شود و با همسایگانشان نیز همکاری نمایند.

صالح عمر العلی – نمایندگی دائمی جمهوری عراق