جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بینش و آگاهى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ایمان همواره باید با بینش و آگاهى توأم باشد، درک موقعیت سیاسى و اجتماعى و آگاهى به مصالح اسلام، افق روشنى را پیش روى مدافعان اسلام مى‏گشاید تا نیرو و توان خود را به طور مؤثر و به موقع ارائه دهند. علاوه بر این، آگاهى و هوشیارى، انگیزه‏ى دفاعى مدافعان ر ا تقویت مى‏کند، به طورى که تا پاى مرگ و شهادت حاضر نیستند دست از راه و هدف خود بردارند و عزت اسلام و استقلال کشور را با هیچ چیز معامله نمى‏کنند و قرآن کریم در این باره مى‏فرماید:

و کأین من نبى قاتل معه ربیون کثیر فما وهنوا لما اصابهم فى سبیل الله و ما ضعفوا و ما استکانوا و الله یحب الصابرین (1).

»چه بسیار پیش آمده که پیامبرى جمع کثیرى از پیروانش در جنگ کشته شده است و با این حال، اهل ایمان با سختیهاى که در راه خدا به آنها رسید، مقاومت کردند و هرگز بیمناک و زبون نشدند و سر به زیر بار دشمن فرود نیاوردند و راه صبر و ثبات و پیش گرفتند که خداوند صابران را دوست مى‏دارد.»

بنابراین لازمه‏ى سرافرازى و استقلال و تسلیم نشدن در برابر دشمن، مقاومت و پایدارى آگاهانه است، از این رو امت پیامبر «صلى الله علیه و آله» سختیها و فشارهاى دشمن را تحمل کردند؛ لکن تن به سازش ذلت‏بار ندادند و حفظ استقلال و شرف و آزادى ملت براى آنها از هر چیزى مهمتر بود. از این جهت امام راحل (ره(فرمودند:

»اگر ما تسلیم امریکا و ابرقدرتها مى‏شدیم، ممکن بود امنیت و رفاه ظاهرى درست مى‏شد و قبرستانهاى ما پر از شهداى عزیز ما نمى‏گردید؛ ولى مسلما استقلال و آزادى و شرافتمان از بین مى‏رفت» (2).

بدین ترتیب بینش و آگاهى لازمه‏ى مدافعان و جنگجویان در حوزه‏ى اسلام است. آگاهى و بصیرت نه تنها بازوى ایمان است، بلکه توان دفاعى مدافعان را نیز افزایش مى‏دهد، به همین دلیل مولاى متقیان على «علیه‏السلام» در توصیف رزمندگان اسلام مى‏فرماید:

حملوا بصائرهم على اسیافهم. (3).

»بینش و آگاهى خود را بر شمشیرهایشان حمل مى‏کردند.»


1) سوره‏ى آل‏عمران، آیه‏ى 146.

2) صحیفه نور، ج 17، ص 51.

3) نهج‏البلاغه، خطبه‏ى 150.