جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اسارت کشور اسلامى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

امام راحل (ره(، نتیجه‏ى بازیهاى سیاسى در نیروهاى مسلح را انهدام اساس و شیرازه‏ى آن مى‏داند. زمانى که قواى مسلح کشورى از هم بپاشد، بنیه‏ى دفاعى آن کشور تضعیف مى‏شود و دشمنان با شکست یک چنین نیرویى، سرانجام کشور را به اسارت خود خواهند گرفت:

»قواى مسلح از هر قشرى که هستند، در حالى که باید داراى دید

سیاسى باشند و هرگز کورکورانه عمل نکنند، نباید در امورى که سیاست بازان در آن دخالت دارند، داخل شوند؛ زیرا اگر در امور سیاسى وارد شوند، ناچار کسانى که در فن سیاست ورزیده شده‏اند، بین آنان اختلاف ایجاد کرده و هر گروه از آنان را به یک طرف کشیده و شیرازه‏ى ارتش را، که تنها با انسجام کامل است که مى‏توانند به کشور خود خدمت نمایند، از بنیان به هم مى‏زنند و نتیجه‏ى نهایى خود را که اسارت کشور است، به دست مى‏آورند«. (1).

امام راحل (ره(، علاوه بر این که نیروهاى مسلح را از ورود به دستجات سیاسى و حزبى بازمى‏دارد، گروهها و دستجات سیاسى و حتى گروههاى اسلامى را، از دخالت در امور ارتش و سپاه بر حذر داشته است:

»گروههاى مختلفى که اسلامى هستند، این گروههاى اسلامى هم نباید دخالت در امور ارتش کنند و نباید در آنجا افراد داشته باشند تا بتوانید یک عضو صالح و یک ارتش و سپاه پاسداران منسجم و صالح و قدرتمند باشید. (2).

البته عدم دخالت نیروهاى مسلح در امور سیاسى، به معناى نداشتن دانش سیاسى نیست؛ یک استراتژیست نظامى باید از مسائل سیاسى کشور و جهان مطلع باشد؛ در غیر این صورت وى نمى‏تواند یک نیروى کارآمد و مؤثر به شمار آید. امام راحل (ره(نیز بر ارتقاى دانش عقیدتى و سیاسى نیروهاى مسلح تأکید فراوان داشتند. حمایت از مواضع سیاسى نظام و درک رهنمودهاى مقام ولایت، مستلزم دانش و اطلاعات وسیع سیاسى است که هر فرد نظامى باید از آن بهره‏مند باشد.


1) صحیفه نور، ج 14، ص 61.

2) همان، ج 16، ص 79.