اهتمام به برنامهریزى صحیح و هدفدار در نظام آموزشى و تبلیغى کشور، نقش اصلى را در تحقق اهداف فرهنگى جامعه ایفا مىکند. دشمنان نیز براى نفوذ در این مراکز، بیشتر از جاهاى دیگر، تلاش مىکنند. از این جهت امام راحل (ره) فرمودند:
»و اما در دانشگاه، نقشه آن است که جوانان را از فرهنگ و ادب و ارزشهاى خودى منحرف کنند و به سوى شرق یا غرب بکشانند و دولتمردان را از بین اینان انتخاب و بر سرنوشت کشورها حکومت دهند و به دست آنها هر چه مىخواهند، انجام دهند.» (1).
بنابراین با ایجاد زمینههاى مناسب سیاسى و اجتماعى هر چه بیشتر براى
دانشجویان عزیز، باید درک و شناخت آنان را نسبت به شگردهاى دشمنان انقلاب اسلامى ارتقا داد، تا با عناصر فاسد و مروجین فرهنگ بیگانه و در محیط دانشگاه مبارزه کنند.
امام راحل (ره(ریشهى توطئهى و نقشه دشمنان را از دبستان تا دانشگاه دانسته و هدف عمدهى آنان را، ایجاد بدبینى نسبت به اسلام و روحانیت ترسیم فرمودند:
در گذشته از یک طرف از دبستانها تا دانشگاهها کوشش شد که معلمان و دبیران و اساتید و رؤساى دانشگاهها از بین غربزدگان یا شرقزدگان و منحرفان از اسلام و سایر ادیان انتخاب و به کار گماشته شوند و متعهدان مؤمن در اقلیت قرار گیرند که قشر مؤثر را که در آتیه حکومت را به دست مىگیرند، از کودکى تا نوجوانى و جوانى طورى تربیت کنند که از ادیان مطلقا و اسلام بخصوص و از وابستگان به ادیان، خصوصا روحانیون و مبلغان متنفر باشند.» (2).
بر این اساس، تبلیغ و تعلیم براى جوانان و تلاش براى سلامت محیطهاى آموزشى و فرهنگى، هویتى ملى و شرعى پیدا مىکند، چنانچه امام راحل (ره) فرمودند: «الآن حجت بر ما بیشتر است و اهمیت تبلیغات هم زیادتر. نتیجه این که تبلیغ یک حرفه نیست؛ منبع درآمد نیست. مراسمهاى بىروح و بىمحتوا نیست؛ یک وظیفهى الهى است.» (3).
همچنین امام راحل (ره) براى وسایل ارتباط جمعى، بویژه رادیو و تلویزیون نقش تبلیغى مؤثرى قائل بودند:
»مىتواند این دستگاه با اندک انحرافى، میلیونها مردم را منحرف کند و با اندک اشتباهى، مردم را به اشتباه بیندازد… دستگاهى است که با صحت آن، بسیارى از مردم در داخل و خارج صحیح مىشوند و با فساد آن، فاسد مىشوند.» (4).
1) همان، ج 21، ص 185.
2) صحیفهنور، ج 21، ص 182.
3) همان، ج 21، ص 175.
4) همان، ج 18، ص 242.