هدف دیگر جهاد دفاعى، ایستادگى در برابر استثمار و باجخواهى قدرتهاى بیگانه است. زیرا نفوذ و سلطهى بیگانگان، عزت و شرف کشورهاى تحت سلطه را پایمال مىکند و به هیچ روى، هویت ملى و استقلال سیاسى براى آنان قائل نیست.
نگاهى به وضعیت سیاسى کشورهاى وابسته، همواره این واقعیت را آشکار مىسازد. قرآن کریم در این باره مىفرماید:
و لا یزالون یقاتلونکم حتى یردوکم عن دینکم ان استطاعوا (1).
»)دشمنان) همواره با شما مقاتله مىکنند تا اگر بتوانند شما را از دینتان بازگردانند«.
امام راحل (ره) نیز بر اساس این آیهى شریف فرمودند:
»آنان مرزى جز عدول از همهى هویتها و ارزشهاى معنوى و الهىمان نمىشناسند. به گفتهى قرآن کریم هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما برنمىدارند، مگر این که شما را از دینتتان برگردانند. ما چه بخواهیم، چه نخواهیم، صهیونیستها و آمریکا و شوروى در تعقیبمان خواهند بود تا هویت دینى و شرافت مکتبىمان را لکهدار نمایند.» (2).
از این رو امام راحل)ره) مبارزهى دائمى و همه جانبه با کفر و استکبار جهانى را از اهداف استراتژیک نظام جمهورى اسلامى در سیاست خارجى دانسته، سازش با آنان را از محالات مىداند:
»کسى تصور نکند که ما راه سازش با جهانخواران را نمىدانیم؛ ولى هیهات که خادمان اسلام به ملت خود خیانت کنند. آن چیزى که در سرشت و روحانیت واقعى نیست، سازش و تسلیم شدن در برابر کفر و شرک است که اگر بند بند استخوانهایمان را جدا سازند، اگر سرمان را بالاى دار برند، اگر زنده زنده در شعلههاى آتشمان بسوزانند، اگر زن و فرزندان و هستىمان را در جلوى دیدگانمان به اسارت و غارت برند، هرگز اماننامهى کفر و شرک را امضا نمىکنیم«. (3).
1) سورهى بقرهى، آیه 217.
2) صیحفه نور، ج 20، ص 237.
3) همان ج 20، ص 243.