جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دفاع در دو جبهه

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با توجه به بیانات امام راحل (ره) مشخص مى‏شود که جبهه‏ى دفاعى مسلمانان تنها به حدود و ثغور جغرافیایى محدود نمى‏شود. حدود مرزها و قلمرو جغرافیایى را باید با دفاع نظامى حفظ کرد؛ اما دفاع مهمتر و عظیم‏تر، دفاع از مرزهاى عقیدتى اسلام است که قلمرو آن به شعاع اندیشه‏ى نورانى اسلام و نفوس مسلمین است؛ یعنى در هر کجاى جهان، اگر علیه‏السلام توطئه مى‏شود یا دشمنان براى بدنام کردن اسلام و رهبران آن شیطنت مى‏کنند، وظیفه هر مسلمان است که دفاع کند و با هر وسیله‏ى ممکن، ریشه‏ى توطئه را بخشکاند. لازمه‏ى این دفاع، رفع موانع و ارائه‏ى چهره‏ى حقیقى اسلام و اعتلاى «کلمة الله» است. لذا امام راحل (ره) مى‏فرماید:

»ما الآن که با قدرتهاى بزرگ دنیا مواجه هستیم، حال دفاعى داریم؛ یعنى ما مدافع از آن چیزهایى که نهضت ما و قیام ما براى ما هدیه آورده است و از اهداف اسلامى و از کشور اسلامى خودمان و از تمام چیزهایى که مربوط به اسلام و مربوط به کشور است، در حال دفاع هستیم«. (1).

همچنین ایشان از اشغال فلسطین به عنوان مصداق عینى تجلى وظیفه‏ى همگانى مسلمین یاد مى‏کند و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را وظیفه‏ى همه‏ى مسلمانان مى‏داند:

هنگامى که مى‏بینید خونهاى برادران و خواهران بى‏گناه شما در سرزمینهاى مقدس فلسطین جارى است و هنگامى که مشاهده مى‏کنید سرزمینهاى ما به دست صهیونیست‏هاى تبهکار ویران گشته، در این شرایط هیچ راهى جز ادامه‏ى جهاد نمى‏ماند و بر همه‏ى مسلمانان واجب است که کمک‏هاى مادى و معنوى خود را در این جهاد مقدس صرف کنند.«(2).

بدین ترتیب دفاع از اسلام و مسلمین مرز جغرافیایى نمى‏شناسد و از نظر حضرت امام (ره) وظیفه یک مسلمان در دورترین نقاط جهان، همانند وظیفه‏اى است که یک مسلمان فلسطینى در شهر بیت‏المقدس دارد:

»در حالى که اسلام و اماکن مقدسه‏ى آن مورد تهدید و تجاوز قرار

گرفته، هیچ فرد مسلمانى نمى‏تواند در مقابل آن بى‏تفاوت باشد.» (3).

بنابراین از دیدگاه حضرت امام (ره(، مرز جغرافیایى فرع از مرز عقیده است و مسلمانان باید در همه‏ى نقاط جهان از موجودیت اسلام و منافع مسلمین دفاع کنند.دفاع در سنگر عقیده، تکلیفى دائمى است و به مرز جغرافیایى محدود نمى‏شود؛ به طورى که امام راحل (ره) حکیمانه‏ترین و زیباترین عبارت را در این باره بیان فرمودند:

»جنگ ما جنگ عقیده است و جغرافیا و مرز نمى‏شناسد«. (4).


1) همان، ج 1، ص 137.

2) همان ج 1، ص 137.

3) صحیفه نور، ج 16، ص 228.

4) همان، ج 20، ص 236.