جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حفظ اسلام (1)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

از اهداف مهم جهاد دفاعى، حفظ موجودیت اسلام است؛ بدون انگیزه و توان دفاعى،حفظ اسلام عملا ممکن نیست. چنان که امیرمؤمنان على «علیه‏السلام» مى‏فرماید:

الخیر کله فى السیف و ما قام هذا الدین الا بالسیف.(1).

»همه خوبیها در شمشیر است و این دین (اسلام) جز با شمشیر استوار نگردیده است«.

بدیهى است شمشیر نماد توان دفاعى جامعه اسلامى است. در صدر اسلام با قدرت گرفتن مسلمانان در مدینه، حقیت دین آشکار گردید؛ اما در دورانى که

رسول خدا «صلى الله علیه و آله» در مکه بود، على‏رغم سختى و مشکلاتى که متحمل شد، به دلیل عدم قدرت دفاعى در نشر رسالت توفیق چندانى نداشته است. پس قوام اسلام بر توان دفاعى مسلمانان استوار است.

بینش امام راحل (ره) که مبتنى بر آیات و روایات است، در امور دفاع از اسلام، از سیاست و تدبیر ائمه معصومین «علیهم‏السلام» پیروى مى‏کند و در همین راستا مى‏فرماید:

»آن چیزى که براى ما ارزش دارد، اولا اسلام است که در آن همه چیز هست. ما براى شکممان قیام نکردیم که اگر شکممان را یک وقتى جلویش را بگیرند، ما بنشینیم سر جایمان. ما براى اسلام قیام کردیم، همان طورى که در صدر اسلام پیغمبر اکرم «صلى الله علیه و آله» براى اسلام قیام کرد.» (2).

و همچنین در جاى دیگر مى‏فرماید:

»آنچه من به ملت خودمان مى‏خواهم بگویم، این است که ملت ما باید متوجه باشد که اسلام است و قضایاى اسلام در کار است و ما تبع اسلام داریم جنگ مى‏کنیم، دفاع مى‏کنیم و به واسطه‏ى اسلام داریم دفاع مى‏کنیم.» (3).

از آنجا که اسلام در نظام جمهورى اسلامى تبلور یافت، امام راحل (ره) حفظ نظام را براى آحاد مسلمانان واجب عینى مى‏داند:

»آحاد مردم یکى‏یکى‏شان تکلیف دارند براى حفظ جمهورى اسلامى، یک واجب عینى، اهم مسائل واجبات دنیا، اهم است و از نماز اهمیتش بیشتر است.» (4).

بنابراین حفظ نظام جمهورى اسلامى، فراتر از حوزه‏ى نظامى است و همه‏ى مسلمانان به عنوان یک تکلیف شرعى، باید در قلمرو فرهنگى، سیاسى و اقتصادى به دفاع از اسلام برخیزند و این امر از مصادیق دفاع همه جانبه است.


1) شرح نهج‏البلاغه‏ى ابن ابى‏الحدید، ج 20، ص 308.

2) صحیفه‏ى نور، ج 13، ص 143.

3) همان، ج 13، ص 108.

4) همان، ج 19، ص 275.