یکى از اهداف مهم در دفاع فرهنگى، ایجاد زمینههاى سالم و مساعد به منظور عرضه و معرفى احکام اسلام است تا انسانها در جوامع مختلف بتوانند بدون ابهام و پیرایههاى غرضآلود اسلام را بشناسند:
»ما موظفیم ابهامى را که نسبت به اسلام به وجود آوردهاند، برطرف سازیم، تا این ابهام را از اذهان نزداییم، هیچ کارى نمىتوانیم انجام بدهیم. ما باید خود و نسل آینده را وادار کنیم و به آنها سفارش کنیم که نسل آتیهى خویش را نیز مأمور کنند این ابهامى را که بر اثر تبلیغات سوء چند صد ساله نسبت به اسلام در اذهان حتى بسیارى از تحصیل کردههاى ما پیدا شده، رفع کنند…. شما باید خودتان را، اسلامتان را، نمونههاى رهبرى و حکومت اسلامى را، به مردم دنیا معرفى کنید؛ مخصوصا به گروه دانشگاهى و طبقهى تحصیل کرده.«.(1).
باید این واقعیت را پذیرفت که یکى از عوامل گرایش جوانان، بویژه دانشگاهیان،
به فرهنگ بیگانه و افکار انحرافى، بىجواب ماندن سؤالات و شبهاتى است که در ذهن آنان ایجاد مىشود. امام راحل (ره(، اعتقاد راسخ دارند که اگر احکام اسلام به طور منطقى و درست عرضه شوند، دانشگاهیان با آغوش باز از آن استقبال خواهند کرد:
»دانشجویان چشمشان باز است. شما مطمئن باشید اگر این مکتب را عرضه نمایید و حکومت اسلامى را، چنانکه هست، به دانشگاهها معرفى کنید، دانشجویان از آن استقبال خواهند کرد.» (1).
1) ولایت فقیه، ص 118.