این قرارگاه در محور جنوبی و در جناح چپ قرارگاه فتح، مأموریت داشت تا از رودخانه کارون عبور کرده و سر پلی را تصرف و تأمین کند و بنا به دستور، به پیشروی خود ادامه داده و ضمن انهدام دشمن و تأمین شهر خرمشهر و مرز، جناح چپ عملیات را پوشش دهد قرارگاه نصر، چهار تیپ مستقل از سپاه پاسداران و یک لشکر و یک تیپ از ارتش را تحت امر خود داشت که این یگانها به صورت ادغامی و در پنج محور کلی شامل نصر 1، 2، 3، 4 و 5 عمل میکردند.
مأموریت خاص هر یک از قرارگاههای سه گانه در ترکیب کلی، تأمین اهداف مورد نظر را تسهیل میکرد. قرارگاه قدس پس از درهم شکستن مواضع و استحکامات دشمن در محور شمالی، مأموریت داشت نیروهای دشمن را درگیر نگه دارد؛ موفقیت در اجرای این امر منجر به موفقیت دو قرارگاه فتح و نصر میشد. قرارگاه فتح پس از اجرای عملیات عبور از رودخانه به عنوان مهمترین و دشوارترین اقدام عملیاتی، میبایست با 15 تا 20 کیلومتر پیشروی در
عمق، سرپل وسیع و گستردهای را تصرف و تأمین میکرد. موفقیت قرارگاه فتح در این عملیات موقعیت دشمن را در کل منطقه متزلزل میکرد. همچنین، قرارگاه نصر مأموریت داشت با عبور از رودخانه کارون و تأمین جناح چپ عملیات، از منطقه شمال شرقی وارد خرمشهر شود.
پیچیدگی و دشواری عملیات، ضرورت مرحلهبندی آن را ایجاب میکرد؛ لذا برای اجرای عملیات مراحل زیر در نظر گرفته شد:
1- تهاجم قرارگاه قدس به خاکریز اول دشمن – برای درگیر کردن دشمن – هم زمان با عبور قرارگاههای نصر و فتح از رودخانه و پیشروی تا محور جاده اهواز – خرمشهر به منظور تأمین سرپل.
2- پس از تأمین سرپل، قرارگاههای فتح و نصر میبایست با ادامه پیشروی، مرز را تأمین و خرمشهر را آزاد میکردند.
3- ادامه تک برای تأمین سواحل شرقی اروند رود و پدافند در این منطقه.
نظر به دشواریهای عملیات عبور از رودخانه که برای نخستین بار در جنگ انجام میگرفت، و عدم درک دشمن نسبت به توانایی ایران برای انجام این عملیات، احتمال غافلگیری دشمن در تاکتیک عملیات و در نتیجه، احتمال پیروزی نیروهای خودی را افزایش میداد. ضمن این که نیروهای خودی با اتکا به این تاکتیک، «جناح دشمن» را مورد حمله قرار میدادند که این اقدام بر آسیبپذیری دشمن میافزود.
در عین حال، با توجه به عملیات عبور از رودخانه، «پذیرش خطر» برای تصمیمگیری لازم بود زیرا در صورت آمادگی دشمن و تهاجم آنها به نیروهای خودی،خسارتهای وارده بیشتر به یک مصیبت قابل تشبیه بود تا چیز دیگر.
برابر طرح عملیاتی کربلای 3 نیروی هوایی و هوانیروز پشتیبانی عملیات را بر عهده داشتند. نقش برادران جهاد سازندگی نیز در این زمینه بسیار مهم بود.