دشت مهران از طرف شمال به وسیله تنگه استراتژیک کنجانچم که در میان کوههای کانی سخت قرار دارد به منطقه عمومی استان ایلام وصل میشود. کوههای زالو آب از سلسله جبال کانی سخت با ارتفاعات 340، 362 و 325 متر، به دلیل تسلط بر شمال دشت مهران و فراهم کردن امکان دید و تیر بر تنگه کنجانچم و جاده مهران – ایلام از جنبهی نظامی دارای اهمیت بسیاری است. همچنین ارتفاعات قلاویزان به دلیل اینکه تسلط نظامی نیروهای مستقر در آن را بر دشت مهران میسر میکند دارای اهمیت بسزایی است، طوری که اکثر فرماندهان در بحثهای خود، از قلاویزان به عنوان کلید منطقه یاد میکردند.
این ارتفاعات از یک سمت با شیب ملایم به طرف دشت ادامه پیدا میکند و این شیب به نحوی است که بلندیهای 225، 223، 200 و 254 ارتفاعات کوتاهی به نظر میآید.
دشت مهران همچنین دارای چند ارتفاع منفرد و پراکنده است که امکان دید مناسب را بر قسمتهایی از منطقه فراهم میکند. برخی از این ارتفاعات از جنب نظامی اهمیت فوق العادهای دارند مانند تپههای 273 رضاآباد و 250 و 225 غلامی در شمال منطقه و همچنین تپه 177 که در یک کیلومتری امامزاده حسن قرار گرفته است. دو رودخانهی کنجانچم و گاوی از عوارض طبیعی دیگری است که در دشت مهران وجود دارد. (1).
1) مأخذ 1، ص 1 و 2.