از دیرباز براى عموم مردم ژاپن حب وطن و احساسات مفرط به آن و محبت و ارادت تا سر حد فدا کردن جان به امپراطور ژاپن و سازمانهاى اجتماعى (کوکوتاى) آن، قضیهاى دینى و ایمانى بود. در آیین شینتو، احترام و تقدیس نسبت به کشور از اصول مذهب بود تا جایى که دانشمندان روانشناس آن را «غریزه فطرى» آن قوم دانستهاند. آنها با این عشق بدنیا مىآمدند و مىمردند. این ارادات بوسیله در ادبیات عامیانه، حماسهها، افسانهها و
اشعار و داستانهاى ملى و قومى در آنها درونى شده و بصورت «ایمان قلبى» درآمده بود. البته در تجدید حیات شینتو در قرن 17 و 18 این حس تحت تأثیر غلیان پرستش وطن و رجحان دیانت شینتو تحت عنوان «بازگشت به راه حق قدیم» به حسن ناسیونالیستى افراطى منجر شد. بهرحال در قرون وسطاى تاریخ ژاپن مذهب شینتو که همواره با طریقت سپاهیان و آیین جنگاوران که «بوشیدو» (1) نام داشت اختلاط پیدا کرد و منشأ تحولات عظیمى در اخلاق و رسوم اجتماعى بود.
قانون بوشیدو یک سلسله از آداب و سنن و دستورهاى غیر مکتوب بود که از مذهب شینتو روح خلوص عقیده و از آیین کنفوسیوس دستورهاى اخلاقى را الهام گرفته بود. تعدادى از این دستورهاى اخلاقى که سرمشق دلاور مردان و سپاهیان بشمار مىرفت عبارت بود از: 1- وفادارى به امپراطور 2- حقشناسى نسبت به وطن و امپراطور 3- جرأت و فداکارى در خدمت به امپراطور تا سر حد اهداى جان 4- عدالت طلبى 5- صداقت 6- شرف به این معنى که نزد مرد شجاع مرگ بر ننگ ترجیح دارد و یک دلاور همیشه باید دو شمشیر با خود داشته باشد یکى بلند تا با دشمن بجنگد ولى کوتاه که در موقع خطاکارى یا شکست، خود را با آن هلاک سازد.
بنابر یکى از مهمترین جلوههاى آداب بوشید و استعداد و آمادگى یک ژاپنى براى فداکارى بود. اینکه یک دلاور ژاپنى باید از دل و جان براى فداکارى و ایثار آماده باشد و حتى در شکستها نیز با خونسردى و آزادمنشى فارغ از ابراز احساسات از حیات مادى چشم بپوشد. موجب جواز نوعى از خودکشى بنام «هاراگیرى» شد.
آیین بوشید و اکنون به معنى اخلاص و ایثار و آمادگى براى جانبازى و سلحشورى در راه هدف است. در فرهنگ ژاپنىها نمونههاى بارز این آمادگى در راه اهداف متعالى «سامورایى» (2) ها بودند. سامورایىها گروهى از داوطلبان سلحشور و ایثارگر و علاقمند به خدمت به وطن و امپراطور بودند که در بین ژاپنیها داراى منزلت اجتماعى و احترام وافر بودند. وفادارى، اخلاص، آزادگى، کینخواهى، استقامت، آمادگى براى مرگى حماسى از ویژگیهاى شخصى یک سامورایى بود.
یک سامورایى همواره باید به استقبال مرگى زیبا مىرفت تا ننگ به سراغ او نیاید.
1) Bushido.
2) Sammrai.