– شماره سند شورای امنیت: 16610 / S
– 10 ژوئن 1984 (20 خرداد 1363)
نامه مورخ 10 ژوئن 1984 نمایندگی عراق در سازمان ملل خطاب به دبیر کل
متن پاسخ آقای صدام حسین رئیس جمهوری عراق به پیام دیروز جنابعالی به پیوست ارسال میگردد.
ریاض م. س. القیسی – نمایندگی دائمی جمهوری عراق در سازمان ملل
نامه مورخ 10 ژوئن 1984 رئیس جمهور عراق خطاب به دبیر کل
با توجه به تماس مورخ 9 ژوئن 1984 جنابعالی، مایلم اول از همه به جنابعالی یادآور شوم از زمانی که مناقشه نظامی شروع گردید، طرف ایرانی به طور مداوم به بمباران شهرها و روستاهای مرزی ما و سایر اهداف غیرنظامی متوسل شد و مدت زمانی طولانی است که جهت انکار آنها، حتی پس از اینکه این حقایق از سوی هیئت سازمان ملل (سند 15834 / S مورخ 20 ژوئن 1983) مورد تأیید واقع شد، اصرار میورزد. تنها طی چند ماه گذشته پس از اینکه ملزم شد و اقدامات شرمآورش نیز تأیید گردید، رژیم ایران شروع به بهانههای واهی نمود و آن را توجیه نمود. شما میبایست اسناد شورای امنیت را که حاوی دلایل کاملی از
این اقدامات است به یاد داشته باشید. بمباران ناجوانمردانه ایران علیه اهداف غیرنظامی که دارای ساکنین زیاد بوده، موارد مهمی از تجاوزات بدون توقف، علیه عراق میباشد. تلاشهای رژیم ایران در توجیه تشدید جنایات اخیرش به تلافی بمباران بانه، نمونه دیگری از تزویر میباشد که تبلیغات جدیدی را به راه انداخته که نبایستی از سوی مجامع بینالمللی به آسانی پذیرفته شود. هواپیماهای ما اهداف غیرنظامی را در بانه طی حمله 5 ژوئن، بمباران نکردند. آنها یک اردوگاه را بمباران کرده که تعداد زیادی از نیروهای ایران در آن تجمع کرده بودند و همان طور که میدانید این نیروها آماده شده بودند تا تجاوز دیگری را علیه عراق آغاز نمایند.
همچنین، مایلم به جنابعالی متذکر شوم که در ژوئن 1983 از طرف عراق این ابتکار را پیشنهاد کردم که تحت نظارت بینالمللی با موافقت ایران و عراق، دو طرف از بمباران اهداف غیرنظامی اجتناب نمایند. ایران این پیشنهاد را رد کرد. همچنین مایلم توجه جنابعالی را به قطعنامه 540 شورای امنیت جلب نمایم که در پاراگراف 2 آن، از حمله به اهداف غیرنظامی اظهار نگرانی شده، در حالی که عراق آن قطعنامه را پذیرفته و ایران رسما آن را رد کرده است.
بنابراین خرسندم که به اطلاع برسانم، دولت عراق پیشنهادهای جنابعالی را مشروط پذیرفته است و ایران نیز باید به آن تن دهد. شما ترتیبات مؤثری را جهت نظارت بر تعهدتان، تا آنجا که ممکن است به عمل آورید و از آنجایی که این تجربه تلخ، ثابت شده، اعتماد به ادعاهای دولت ایران خصوصا در مورد بمباران نقاط مسکونی و شهرهای بیدفاع، بیهوده میباشد. همچنین، تأکید مینماییم که لازم است طرفین، از تمرکز نیروهای نظامی خود در شهرها یا نزدیکی آنها اجتناب نمایند برای اینکه مناطق مسکونی در طی عملیاتهای نظامی، از هدفگیری مصون باشند.
صدام حسین – رئیس جمهوری عراق