– شماره سند مجمع عمومی: 155 / 38 / A
– شماره سند شورای امنیت: 15699 / S
– 12 آوریل 1983 (23 فروردین 1362)
نامه مورخ 11 آوریل 1983 نماینده دائمی عراق در سازمان ملل خطاب به دبیرکل عراق در مورد متن نامه آقای طارق عزیز معاون نخست وزیر امور خارجه جمهوری عراق در مورد موضوع جدیدترین اقدام تجاوزکارانه در مرزهای عراق را به پیوست ارسال میدارم.
ریاض القیسی – نمایندگی دائمی عراق در سازمان ملل
پیوست
نامه مورخ 11 آوریل 1983 معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه عراق خطاب به دبیرکل توجه به شما تلگرام مورخ 7 فوریه 1983 (A / 38 / 89 – S / 15596) خود خطاب به
جناب عالی جلب مینمایم که در آن تأکید کردم که عراق مکررا نسبت به نیات رژیم ایران در شروع حملات در مقیاس وسیع به منظور عبور از مرز عراق و تهدید حاکمیت و امنیت عراق هشدار داده است.این هشدارهای عراق وقتی صورت عینی به خود گرفت که ایران در شب 6 و 7 فوریه 1983 حمله کرد و طی آن رژیم ایران بیانیهای صادر کرده و در آن اعلام کرد که نیروهایش علیه عراق حملهای را آغاز کردهاند و از مرزهای عراق گذشته و طبق اهدافی که در عملیات مشخص شده بود، پیشروی میکنند، اما نیروهای مسلح عراق توانستند حمله ایران را دفع نمایند.
علی رغم بیانیهای که رئیس شورای امنیت در 21 فوریه 1983 (سند 15616 / S) صادر کرده بود، رژیم ایران از اقدامات تجاوزکارانهاش دست برنداشته و در طی شب 10 آوریل 1983، مجددا حمله وسیعی را به مرز عراق آغاز کرد و تلاش نمود یکبار دیگر از مرز عبور کند؛ و آن چیزی بود که یک روز قبل از آغاز تجاوز [امام] خمینی خودش اعلام کرده بود که به طور مشخص منظور از حمله ورود به داخل خاک عراق بود.
ما یکبار دیگر اهمیت این اقدام تجاوزکارانه و پیامدهای فاجعه آمیز آن را متذکر میشویم که متوجه امنیت و ثبات منطقه خواهد بود. در صورتی که سکوت فعلی در برابر سیاست تجاوزکارانه که رژیم ایران در پیش گرفته است ادامه یابد و به این رژیم آزادی داده شود به اجرای طرحهایش علیه عراق ادامه خواهد داد.
در این باره میخواهم مجدد تأکید کنم که پذیرش و اجرای قطعنامههای شورای امنیت که طبق ماده 25 منشور سازمان ملل میباشد الزام صریح داشته و بدون ابهام است و انتخابی یا مشروط نیست.
شکی به این حقیقت نداریم که ارگانهای سازمان ملل سکوت کردهاند و در مقابل اقدامات تجاوزکارانه مکرر که رژیم ایران علیه عراق انجام میدهد چشم خود را بستهاند و این رژیم را تشویق میکنند که بر نگرش تحقیر آمیزش نسبت به این سازمان بینالمللی و نادیده گرفتن تعهداتش نسبت به منشور، اصرار ورزد.
امیدوارم که شما حرکت مناسبی طبق اراده جامعه بینالمللی که در قطعنامههای شورای امنیت و مجمع عمومی درباره منازعه نظامی میان عراق و ایران ابراز شده است صورت خواهید داد.
از سازمان ملل بر اساس منشور خود درخواست میشود که تجاوز جدید ایران را محکوم نماید، تا از ادامه تجاوز به خاطر حفظ صلح و امنیت بینالمللی جلوگیری شود.
یکبار دیگر به اطلاع میرسانم که نیروهای نظامی عراق موج نخستین حمله ایران را
سرکوب و آن را دفع کرده و نیروهای عراقی اقدام به سرکوب کردن باقیماندههای نیروهای متجاوز ایران نمودهاند. همچنین میخواهم تأکید کنم که حکومت عراق از هر گام مثبتی که سازمان ملل بردارد استقبال نموده و به طور مؤثر جهت توقف خونریزی میتواند مشارکت داشته باشد و جهت نیل به راهحل صلح جویانه، عادلانه و شرافتمندانه در مناقشه نظامی میان عراق و ایران از هر گونه تلاشی در این باره حمایت مینماید.
طارق عزیز – معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه جمهوری عراق