شماره سند شورای امنیت: 15121 / S
مورخ 25 می 1982)4 خرداد 1361)
یادداشت 25 می 1982 نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل خطاب به دبیر کل
به نام خداوند بخشنده مهربان
نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل قدردانی خویش را از دبیر کل سازمان ملل اعلام داشته و احتراما متن اطلاعیه وزارت امور خارجه را درباره شهر هویزه در خوزستان که اخیرا آزاد شده، ارسال میدارد.
پیوست
اطلاعیه وزارت امور خارجه ایران
پس از 20 ماه از اشغال غیر قانونی بخشهایی از خوزستان به دست متجاوزان عراقی، مردم مسلمان ایران موفق شدند با عنایات الهی مزدوران صدام حسین را به عقب رانده و سرزمینهای جمهوری اسلامی ایران را آزاد سازند.
آزاد سازی سرزمینهای اشغالی نشان داده است که ایرانیها از نخستین روز اشغال و تخریب ناجوانمردانهی تقریبا کلیه تأسیسات غیر نظامی در شهرها و روستاهای اشغالی، اعم از عمومی و خصوصی به دست رژیم متجاوز عراق، منتظر فرصت بودند که مناطق
اشغالی را بازپس گیرند. در حقیقت رژیم عراق، جنایتهای صهیونیست را در القنیطره تکرار کرده که عراق خودش در پی محکوم کردن آن بود.
نمونه زنده رعب و وحشت جنایتهای عراق را میتوان در شهرستان هویزه ایران شاهد بود.
هویزه یکی از شهرهای مهم سوسنگرد و در دشت میشان در دره کرخه واقع در استان خوزستان قرار دارد. قبل از جنگ تجاوزگرانه عراق، هویزه از محلهای اسلامی و تاریخی به شمار میرفت و دارای آثار باستانی با ارزشی بود. اخیرا وقتی که شهرستان هویزه آزاد شد، رزمندگان مسلمان ایران با منظره وحشتناکی مواجه شدند، هیچ چیزی در عقب نشینی متجاوزان سالم نمانده و همه شهر به تلی از خاک و گل و لای مبدل شده بود. خانهها، مغازهها، ساختمانهای عمومی و حتی مساجد تخریب شده بودند، ساختمانهای مهم هویزه که اشغال گران عراقی تخریب کردهاند عبارتند از:
– مسجد مرکزی هویزه
– آثار باستانی مذهبی – تاریخی که به بقعه اسماعیل خلیل معروف است (مقبره اسماعیل)
– ساختمانهای عمومی شامل فرمانداری، سرویسهای پستی، آرشیوهای دولتی و..
– بیمارستان مدرن هویزه که ساکنان منطقه دشت میشان از ان استفاده میکردند. – مدارس شهری
– مغازه و کارگاهها
– منبع آب و شبکه آبیاری
– سایر تأسیسات عمومی
بر اساس اصول پذیرفته شده بین المللی رفتاری، نیروی اشغالگر، مسئول اموال عمومی و شخصی مناطق تحت اشغال خود میباشد، به ویژه اینکه در حفظ بناهای تاریخی و مذهبی نیز مسئولیت دارد. نیازی وجود ندارد که از سازمانهای مختلف بین المللی که حفاظت اموال تحت اشغال را مقرر کردهاند، نام برده شود. دولت جمهوری اسلامی ایران از سازمانهای آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل درخواست مینماید که تیم تحقیقی را جهت بازدید از شهرستان تخریب شده هویزه اعزام نماید تا افکار عمومی بین المللی متوجه گردند که چه نیروی دیو سیرتی درگیر نبرد با مردم مسلمان ایران در 20 ماه گذشته بوده است.