به رغم تلاشهایی که بلافاصله پس از عملیات کربلای 4 آغاز و طی یک هفته به طور گسترده و جدی انجام شده بود، مجددا باحضور فرمانده عالی جنگ، ابهاماتی که همچنان درباره میزان هوشیاری دشمن، مشکلات و پیچیدگیهای زمین منطقه و دشواریهای شکستن خط، پاکسازی، تصرف و تأمین منطقه وجود داشت، بررسی گردید.
سرانجام پس از برگزاری یک جلسه پنج ساعته با حضور کلیه مسئولان و فرماندهان قرارگاهها و یگانهای سپاه، اجرای عملیات قطعی شد. در این خصوص محسن رضایی در آخرین جلسه با فرماندهان قرارگاهها، درباره اجرای عملیات گفت:
»ما الآن در وضعیتی هستیم که باید به سرعت بر خودمان غلبه کنیم تا از این وسوسههای جانبی خود را نجات بدهیم. اگر بخواهیم از خسارات بیشتر جلوگیری کنیم، فقط بایستی با تمام قدرت و با تمام قوا و قبول هر مسئلهای، خلجانهایی را که در فکر و افکارمان هست بیرون بریزیم. تنها راهحلی که برادران باید در نظر داشته باشند این است که با یک روحیه ایثارگرانهای، هم صداقتمان را به امام نشان بدهیم و هم انشاءالله به خداوند متعال نشان بدهیم و ثابت کنیم که ما واقعا برای آخرتمان میجنگیم و نه برای هیچ مسئله دیگر…» (1).
بدین ترتیب در طول جنگ تحمیلی برای اولین بار چنین عملیات گسترده و پیچیدهای را به این نحو و با این زمان کوتاه (12 روز) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طرحریزی کرد و برای اجرا آماده شد.
1) معاونت سیاسی ستاد کل سپاه،بولتن بررسی، شماره 1، اسفند 1366 ص 113و114.