جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تأمین امنیت مالى و اقتصادى جامعه

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

بدیهى است اگر مردم یک جامعه، امنیت مالى و اقتصادى نداشته باشند، درگیر مشکلاتى مى‏شوند که از مسؤولیت اصلى خود باز مى‏مانند. امام راحل (ره) خطاب به بازاریان کشور، ضمن منع آنان از انحرافات اقتصادى، پیامد کارهایى نظیر منفعت‏پرستى و گرانفروشى را موجب فلج شدن مردم و ناراحتى آنان دانسته‏اند.

انصاف نیست در بازار گرانفروشى باشد. در موقعى که مردم ایران، زن و بچه‏ى مردم ایران براى جنگ زده‏ها دارند از منافع خودشان مى‏گذرند و آن چیزى که دارند، هدیه مى‏کنند؛ مبادا در یک همچو موقعى در بازار اشخاصى پیدا بشوند که گرانفروشى کنند که موجب فلج مردم و ناراحتى مردم بشوند.» (1).

البته تأمین نیازهاى مالى، در حد متعارف و معقول آن خوب است. آنچه مذموم

است، زیاده‏خواهى و تلاش براى کسب درآمده‏هاى مازاد بر نیاز است که از نظر امام راحل (ره) پسندیده نیست؛ بلکه آن را عاملى مهم در غفلت مردم و مسؤلان از اهداف انقلاب اسلامى مى‏داند:

»مسائل اقتصادى و مادى، اگر لحظه‏اى مسؤولین را از وظیفه‏اى که بر عهده دارند منصرف کند، خطرى بزرگ و خیانتى سهمگین را به دنبال دارد. باید دولت جمهورى اسلامى، تمامى سعى و توان خود را در اداره‏ى هر جه بهتر بنماید؛ ولى این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانى اسلام است، منصرف کند.» (2).


1) همان ج 13، ص 280.

2) صحیفه نور، ج 21، ص 108.