جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

استقلال سیاسى

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

منظور از استقلال سیاسى آن است که افراد نیروهاى مسلح هم باید از وابستگى

سیاسى به احزاب و گروههاى داخلى نظام بپرهیزند و هم این که نباید از نظر تفکر نظامى و طراحى سیستم دفاعى به بیگانگان وابسته باشند. اسلام مکتبى است که براى سازماندهى نیروهاى نظامى خود، الگوهاى مشخص و تجربه شده‏ى تاریخى دارد. اگر افرادى بخواهند بر اساس تفکر و اندیشه‏هاى برخاسته از الگوهاى بیگانه نیروهاى مسلح را هدایت کنند، قهرا آن را به وابستگى خواهند کشاند و سرانجام مستشاران بیگانه بر نیروهاى مسلح ما سلطه خواهند یافت. اگر چه حضور فیزیکى نداشته باشند؛ زیرا مهم وابسته کردن و حاکمیت اندیشه و برنامه‏هاى استعمارى است که اگر تحقق یابد، هدف دشمنان تأمین مى‏شود. از این جهت، استقلال نیروهاى مسلح بسیار مهم است تا خطر وابستگى به طور کلى مرتفع گردد. امام راحل (ره) در آستانه‏ى انقلاب اسلامى در این باره مى‏فرماید:

»اگر ما یک ارتش انگلى نداشتیم و یک ارتش مستقلى داشتیم، اجازه نمى‏داد که مستشارها بیایند همه‏ى چیزها در تحت دستور آنها باشد.» (1).

همچنین امام راحل (ره(، گرایش سیاسى به احزاب داخلى را نیز براى قواى مسلح مضر دانسته، با قاطعیت و صراحت مى‏فرمودند:

»از امور مهمى که باید تمام نیروهاى مسلح از آن پیروى کنند و اغماض از آن به هیچ وجه نمى‏توان کرد و باز هم تذکر داده‏ام، آن است که هیچ یک از افراد نیروهاى مسلح، چه رده‏هاى بالا یا پایین، در حزب و گروهى، با هر اسم و عنوان نباید وارد شوند.» (2).


1) صحیفه نور، ج 1، ص 274.

2) همان، ج 16، ص 135.